NUM 2017 LogoNUM 2017 er ikke langt unna! Og ungdommer mellom 13-20 år (det året de fyller 13- til og med det året de fyller 20) kan gjøre seg klare for sommerens begivenhet!

I år arrangeres Nordisk Ungdomsmesterskap i Kemi, Finland. Noe som gjør at logistikken med å få alle til Kemi for en rimelig penge har vært ‘’noe’’ utfordrende. Fly koster mellom 2500 – 3500 pr pers (få billetter til denne prisen). I tillegg til at prisen for opphold og skyting i Finland ser ut til å bli ca 16-1700 kr pr pers. Da kommer man fort opp i 5000 kr for de som evt. måtte tatt fly til Oslo i tillegg.

Vi har funnet en mulighet som vil gjøre det totale arrangementet billigere for ungdommene;

Buss fra Trondheim til Byske Havsbad i Sverige, torsdag 29.06 (10 timer buss). På Byske får ungdommene sove over i hytter med senger. Fredagen har vi kun 3 timer med reise igjen før vi ankommer Kemi og klar for trening der. Det vil også si at det er rom for å kunne bade og grille litt på stranden i Byske, om været tillater det, og vi kan ta det litt mer rolig på fredagen.

Hjem igjen ble vi enige med busselskapet om å kjøre nattkjøring hjem, litt med tanke på tilbakemeldingene vi fikk fra i fjor at ungdommene ønsket å komme seg hjem i stedet for å stoppe opp på veien. Det har vi forståelse for, og går for dette denne gangen. Vi bruker et sted mellom 13-14 timer fra Kemi til Trondheim. Skytterne regner vi med kommer til å være slitne og ikke ha noen problemer med å sove på veien. Dersom noen synes dette blir for lenge, kan vi se etter alternativer. Gi oss beskjed i god tid.
Pris for dette opplegget inkl avgift for overnatting og startkontigent vil være ca. 2200 kr (Og da vil vi kunne gi noe reisestøtte for dem som reiser til Trondheim på egenhånd.)
Reiseruten med datoer blir altså;

Torsdag 29.06: Trondheim (Avgang mellom 09:00-10:00) – Byske Havsbad
Fredag 30.06: Byske Havsbad – Kemi
Søndag 02.07-Mandag 03.07: Kemi – Trondheim (Ankomst tidlig Værnes)

Vi prøver alltid å finne billige og gode løsninger som gagner for de fleste og kanskje aller helst de aller yngste slik at det skal være trygt og sosialt for en hver av ungdommene, og jeg vil tro at dette er en god løsning med tanke på den alternative prisen, selv om reisen blir lang. Dersom noen klubber har noen innspill eller andre kommentarer ser jeg frem til å høre fra dere.

Mens jeg først var i gang; jeg har et stort ønske til alle klubbene, og det er at klubbene klarer å skaffe 1 eller 2 lagledere som kan bistå for egne klubbungdommer og evt om behov hjelpe oss som stiller for Forbundet også. Jeg taler nok for både meg selv og tidligere lagledere når jeg sier det, selv om jeg ikke har lyst å pålegge klubbene å skaffe lagledere. I fjor var vi 60 ungdommer og 13-15 lagledere, det kan fort bli litt mye. Så det er et sterkt ønske fra meg og de andre flinke laglederne jeg har hatt med meg tidligere. Man trenger ikke nødvendigvis ha trenerkurs og alt mulig for å stille, foreldre kan også stille. Bare husk politiattest, og at den er i orden. Jeg setter veldig stor pris på de laglederne som blir med og takker dem som har stilt opp til enhver tid tidligere.

Påmelding og offisiell invitasjon til NUM vil jeg komme tilbake med litt ut i februar. (Nordisk møte er 18.02)

Mvh
Endre Vik Larsen
Leder Ungdomsutvalget
Tlf: 99125103

Norske representanter ved tidligere NUM