1501065 1378905822364517 1200289774 o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per-Erling Bolstad døde den 4. mai 78 år gammel. Med det har norsk og internasjonal bueskyting mistet en god venn, kollega og ikke minst en veldig kunnskapsrik og kompetent person.

Per begynte med bueskyting for 48 år siden etter å ha vært på Ekebergsletta, sett bueskyting og snakket med Egil Bruno Larsen (Morten Wilmanns far). Etter det har bueskyting tatt en stor plass i livet til Per.

Han har gjennom de nesten femti årene innen sporten vært aktiv på mange områder, både nasjonalt og internasjonalt.

Per var med i feltkomiteen i World Archery i tiden 1991 - 2001 og var en foregangsperson når det gjaldt utviklingen av feltskyting, han var formann i komiteen i flere år og var med på å forme denne grenen til å bli det den er i dag. Per var også en av få nordmenn som har vært internasjonal dommer og hans engasjement og gode humør vil bli savnet i det internasjonale bueskyttermiljøet.

Per var en teknisk kyndig person og hadde inngående kunnskap om både skyting uten sikte og til den mer teknisk avanserte compoundbuen og ble gjennom denne kompetansen en viktig pådriver når det gjaldt introduksjonen av compoundbuen som egen divisjon i bueskyttersporten. Han var også aktiv ved innføring av tradisjonell klasse i Norge.

Han skrev mye om skyteteknikk og trening, om feltskyting og han forfattet flere interessante og kunnskapsrike artikler om dette. Per hadde en spesiell forkjærlighet for skyting ute i skogen.

Han var også lagleder for de norske utøverne under en rekke internasjonale mesterskap og bidro med sin kunnskap også der.

Per var med i trenerutvalget i en årrekke og var med i denne helt fram til det siste.

Per var president i Norges Bueskytterforbund i åtte år, fra 2002 til 2008 og han ble tildelt Norges Bueskytterforbunds hederstegn i gull i 2008.

Nå har Per lagt ned buen for godt - hvil i fred.

 

På vegne av bueskyttervenner i inn og utland takker vi for alle gode minner.