World Games er et arrangement som avholdes hvert 4 år – året etter OL. I år arrangeres disse leker for første gang i Sør-Amerika, nærmere bestemt i Cali i Colombia – en stor by med drøyt 2 millioner innbyggere som er kjent for sine mange idrettsarrangementer i den del av verden.

Nytt i år er at Compoundskytterne skal skyte skiveskyting, mens Barebowskyttere og recurveskyttere skal skyte feltskyting. Som kjent fikk vi med Morten Bøe i compound helt på tampen, da hans «reserveplass» holdt til deltakelse. I compound deltar 24 damer og 24 herrer, så det blir et eksklusivt selskap.
Det blir «som vanlig» først en innledning på 72 piler på 50m og deretter matchskyting – og så blir det medaljer til de tre beste.

I feltskyting, der vi dessverre ikke kvalifiserte deltakere, vil det være bare 12 deltakere i hver klasse (herrer, damer, barebow og recurve). Også her er skytingen «som vanlig», 24 mål ukjente avstander og 24 mål kjente avstander, hvoretter kun de fire beste går til semifinale og etter hvert finale/bronsefinale. Også her er det selvsagt medaljer.

Ellers kan det jo nevnes at den iranske dommeren (en av 7 dommere) heter Davood – og ham kjenner vi jo…….