nbf32Da var det over for de norske skytterne her i Gøteborg. Totalt sett har det vært god skyting av de norske skytterne i dag, vi kom nok ikke til noen medaljefinaler, men de aller fleste skytterne har klatret oppover på rangstigen etter finalene i dag. Så de skal være fornøyde med egen innsats og tar med seg erfaring videre til et evt. 3D VM neste år i Canada.

Resultatmessig endte det slik i de respektive klasser:

 

Compound herrer:

Eddie Øyen fikk 938 poeng totalt etter innledende runder og 21 plass. I finalen møtte han Rickard Johansson fra Sverige. Og etter spennede skyting måtte Eddie se seg slått med kun 1 poeng. Stillingen endte 60-59 i svenskens favør. Dermed beholdt Eddie 21 plassen sin.

Barebow damer:

Nina Andrea Stranderholen fikk 663 poeng totalt etter innledende og 21 plass. Heldig med sine 2 poeng til å komme med i finalene, skjøt hun eksemplarisk torsdag morgen under elimineringen! Første matchen vant hun over Triin Kent 37-31, andre matchen vant hun 42-36 over Latviske Marina Rjabkova, tredje matchen vant hun med 1 poeng (50-49) over Elise Norest fra Frankrike.

Fjerde matchen ble mot Virginie Chevrier fra Frankrike igjen, og den ble for tøff. Etter nok en spennende match endte det da 48-38 i favør til franske Chevrier. Men, Nina klarte altså å skyte seg fra en 21 plass og helt opp til 7 plass.

Langbue herrer

Stein Anzjøn fikk 692 poeng totalt etter innledende og 16 plass. Han var i god form på torsdags ettermiddagen og startet i matchen sin mot Kristaps Novads fra Latvia, her vant han med ganske klar margin 49-36. Andre matchen til Stein var mot svenske Yngve Malmstrøm, her tok Stein seieren før siste dyret var skutt og vant da tilslutt 50-41. Stein fortsetter med den gode skytingen inn i tredje matchen mot italienske Giuliano Faletti hvor stillingen ender 48-34 i favør til Stein.

Fjerde matchen ble mot russiske Mikhail Poddevalin, her ble det noen bom for Stein og endte tilslutt på 45-26 i favør til Poddevalin. Men, Stein klarte altså å skytte seg helt opp til 8 plass.

Instinkt herrer:

Rolf Inge Bryne 754 poeng totalt etter innledende og 12 plass. Rolf Inge var også i toppform torsdag ettermiddag og startet sin match mot svenske Lennart Karlsson, her vant han 42-37. Neste matchen møtte han dansken Zibrandt Christensen, han fortsatte god skytingen og endte med 47-33.

I tredje matchen til Rolf Inge møtte han en ny danske, Frank Christiansen. Her lå han egentlig godt ann, inntil han bommet på en canada-gås. Da endte det til slutt med seier til dansken, 52-47. Rolf Inge skjøt seg da opp til 9 plass.

Instinkt damer:

Linda Cathrine Herud fikk 694 poeng totalt etter innledende og 3 plass.

Hilde Marie Haldorhamn fikk 614 poeng totalt etter innledende og 11 plass.

Linda og Hilde endte dessverre opp i samme pool og dermed ble det en potensiell norsk match som nærmet seg. Hilde var lavest ranket av de 2 og gikk da først i gang med elimineringen, i sin første match møtte hun den spanske skytteren Patricia Irago Oconnor, her var det ingen nåde for spansken og Hilde vant 45-29. I neste match ble det tøff kamp mot franske Laurence Vordy, men med 1 marginalt poeng tok Hilde seieren her også. Det endte 53-52 til Hilde.

Dermed ble det det vi både håpet på og fryktet, Hilde VS Linda. Det var ikke lett å få med seg hvordan scoren lå ann underveis, det ble også et spennende øyeblikk hvor Hilde slapp pilen millisekunder før Linda, så pilen til Linda traff Hilde sin og spratt ut igjen. Linda fikk heldigvis sine 8 poeng for å ha ødelagt nocken på pilen til Hilde. Men til slutt var det Hilde som tok seieren, stillingen endte 41-38 til Hilde.

Hilde fortsetter altså videre og møtte da Heldis Zahlberger fra Østerike i kampen om å komme til semifinalen. Det var spennende skyting, men til slutt trakk Zahlberger det lengste strået og stillingen endte 44-36 til Zahlberger.

Hilde endte altså på en 5 plass og Linda på 10 plass.

DSC 0261