De norske skytterne viste seg godt under EM Innendørs i Samsun forrige uke. og helt tomhendt hjem dro de ikke. Anders Faugstad tok bronse i klassen Compound Junior Men, etter en sterk bronsefinale mot tyrkiske Goksel Altintas.

 SYG1750 X3 

 - Det har vært en veldig sterk skyting av de norske utøverne denne uken, sier Marius Halvorsen som var lagleder for Norge under dette mesterskapet. - Det er et høyt nivå i den internasjonale bueskytterverden, så her har de levert god skyting, legger Halvorsen til.

 SYG2275 X3

 

 Bronse til Faugstad

Faugstad skjøt best innledende og endte på 1 plass med 591 av 600 mulige poeng. På veien gjennom finalene møtte han desverre sine lagkompiser fra Norge, Trym Isnes og Sander Berner Figved.

- Det er jo litt leit å måtte slå ut lagkompisene mine allerede i 1/8 dels finalen. Ville jo heller komt på 2 plass innledende og da møtt dem i semifinalen eller gull/bronse, sier Faugstad. 

Det er små marginer som skal til før mye forandrer seg i bueskyting. Stillingen ble 148-145 mot Isnes, og 149-148 mot Figved.

Videre til semifinalen møtte han Robin Jaatma fra Estland som vant med 1 lite poeng, stillingen ble 148-147. 

Faugstad gikk dermed videre til Bronsefinale hvor han møtte Altintas som var på hjemmebane i Tyrkia. Altintas kom på 14 plass innledende, så her var det om å gjøre å holde trykket oppe. Dette klarte Faugstad galant og avsluttet siste serien med 3 piler midt i 10'eren. Stillingen endte 148-145 i favør til Faugstad. 

  SYG0295 X3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordisk oppgjør om bronsemedaljen i lag

Det skulle vise seg å bli en hard konkurranse for det norske junior laget bestående av Anders Faugstad, Trym Isnes og Sander Berner Figved.

Etter innledende runder lå det norske laget på en 3 plass med lik poengsum som 2 plassen: 1752 poeng av 1800 mulige. 

I semifinalen møtte det norske laget Tyrkia, som var på hjemmebane, med et lite poeng klarte tyrkerne å stikke til gullfinalen. Stillingen ble 235-234 til Tyrkia. 

Da ble det nordisk oppgjør mellom Danmark og Norge. Danmark har over lengre tid vist seg å være i toppen når det kommer til Compound, så en enkel match skulle det ikke bli. Stillingen endte 232-225 til danskene. 

- Vi oppnådde det vi hadde som mål for laget, komme i medaljefinale. Så vi er fornøyd med prestasjonen og har lært masse til neste gang vi skal ut i mesterskap, sier en fornøyd Faugstad.

 

7 av 9 norske skyttere på topp 10

Alle skytterne kom med til finalene etter innledende skytinger, og lå høyt oppe på resultatlisten.

Her er en oversikt over hvordan skytterne endte etter finalene:

Navn

Klasse

Plassering

Klubb

Anders Faugstad

Compound Junior Men

3 plass

Klepp Bueskyttere

Sander Berner Figved

Compound Junior Men

6 plass

Klepp Bueskyttere

Sander T. Hasthi

Recurve Junior Men

7 plass

Sarpsborg Bueskyttere

Sunniva W. Lislevand

Compound Junior Women

7 plass

Klepp Bueskyttere

Trym Isnes

Compound Junior Men

9 plass

Tønsberg & Omegn Bueskyttere

Mads Haugseth

Compound Men

9 plass

Yrjar IL Bueskyttergruppe

Paul Andre Hagen

Recurve Men

9 plass

Sandefjord Bueskyttere

Laila Fevang

Recurve Women

17 plass

Sandefjord Bueskyttere

Katrine Hillestad

Recurve Women

17 plass

Stavanger Bueskyttere