WAHjemmesideDa både Para-EM og Skive-EM er svært tidlig i 2020, legger vi ut uttakskrav allerede nå. Forbundet har ikke bestemt hvor mange deltakere som sendes pr. dato, men Sportsutvalget vil opplyse og oppdatere så snart dette er avklart.

Skyttere må melde interesse for disse mesterskapene innen 20/6, samt hvorvidt man evt. er villig til å reise på egenfinansiering, til generalsekretæren: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

European Para-Archery Championships + CQT for Tokyo Paralympic Games

Olbia (ITA) April, 18 – 26

Krav skal oppnås 2 ganger f.o.m. 15.juni 2019 og senest 10.februar 2020

Krav:

Compound: 640

Visulally Impaired: 210

European Archery Championships + Continental Quota Tournament for OG Tokyo 2020

Antalya (TUR) Mai, 20 – 26

I henhold til tingvedtak har UK muligheten til å plukke ut enkelte stevner som egnede kvalifiseringsstevner, noe som vil samle flere av de aktuelle kandidatene og gi bedre sammenligningsgrunnlag. UK vil benytte seg av dette for uttak til EM skive 2020. For å bli vurdert må skyttere delta på minimum 3 av følgende 5 stevner, samt klare kravet på minst ett av disse. Rangering vil skje utfra helhetsvurdering av innsats i disse 5 stevnene, inkludert resultater i finaleskyting, vurdering av toppnivå vs. stabilitet, samt utvikling. UK vurderer også beste score opp mot plassering dette kunne gitt i kvalifiseringen under forrige EM, samt mulighet for lag i rangering mellom de ulike klassene.

Da EM også er kvoteturnering for OL, vil UK drøfte med Sportsutvalget og Styret hvorvidt enkelte unntak fra kravet kan være taktisk/strategisk nødvendig, dersom det er plass i enkelte klasser og dette eksempelvis bidrar til lag som kan være på nivå for kvoteplass.

Kvalifiseringsstevner:

2019

4/8        Klepp

16-18/8  NM Sandefjord - evt. Ungdoms-VM i Madrid 19-25/8 (da disse ikke får deltatt i NM)

31/8       Tønsberg

2020

11-12/1 Sunnmøre Open, Vigra

25-26/1 Krystallstevnet, Stavanger

Krav:

Recurve Herrer: 650

Recurve Damer: 620

Compound Herrer: 690

Compound Damer: 665

European Youth Championships

Lilleshall (GBR) August, 17 – 22

I henhold til tingvedtak spesifiseres ikke krav for juniorer/kadett og uttak foretas i større grad på skjønn. Samtidig har Tinget fastsatt at vi må ha en høy kvalitet på utøverne som får representere Norge, og UK vil se på nivå i tilsvarende mesterskap som utgangspunkt for rangering. For å bli vurdert bør skyttere delta på minimum 3 av de samme stevnene som for senior-EM. Ettersom Ungdoms-VM først er i august vil også stevner våren 2020 telle med i uttaket. Frist vil avhenge av EM-arrangør, men mest sannsynlig bli i siste halvdel av mai 2020.