Gratulerer, Morten!

Nivået i internasjonal bueskyting er enormt høyt. Desto mer gledelig når norske skyttere lykkes og tar medalje i internasjonale mesterskap. Denne gangen var det Morten Bøe som skjøt seg fram til en sølvmedalje i EM innendørs. Hans innledende runde var 5 poeng bedre enn neste mann på listen - noe som må betegnes som oppsiktsvekkende. Så var det da også norsk rekord med 597 poeng. Etter et par sesonger hvor det har vært mye ”stang ut” i matchskytingen for Morten , var han denne gangen stødigheten selv. Fantastisk morsomt at det holdt helt inn. Sølv i EM, er gull for norsk bueskyting.

Medaljer internasjonalt er en inspirasjon, ikke bare for den aktuelle skytteren, men også for hele det norske bueskyttermiljøet. Det viser at det nytter. Vi har nå en del unge skyttere som satser seriøst og vi har stor tro på at noen av disse vil lykkes internasjonalt innen få år. I forhold til deres satsing er det også flott at vi har noen erfarne skyttere som viser vei.

Samtidig som EM gikk i Porec i Kroatia, ble vårt norske innendørsmesterskap avviklet i Harstad. Et flott arrangement, som dessverre trakk færre deltakere enn de foregående årene. Noe av det jeg merket meg, var at vi fikk noen overraskelser i seniorklassene for herrer både i recurve og compound. Jarl Løkkebergøen er, så vidt jeg vet, en av de yngste herreskytterne som har fått HM Kongens Pokal.  Gratulerer!

Det er både morsomt og sunt at det dukker opp noen nye fjes på pallen, og kanskje noen gjennom dette mesterskapet fikk motivasjon til å satse enda hardere. Det kan bidra til å øke nivået og gjøre at ”gamlekara” også intensiverer treningen.

 

Lykke til alle sammen!

 

Vigdis