Kjære bueskyttere, nå er sesongen i full gang og vi har mange representasjonsskyttere som forsøker å toppe formen til de respektive oppgaver. Vi ønsker dem alle gode prestasjoner.

EM i Italia er jo nettopp ferdig og vi ser hvor små marginer det er fra å lykkes til å bli slått ut. Morten Bøe mistet semifinalen på å skyte en dårligere 10 er enn Peter Elzinga på shoot-off.

Men gratulerer med 5 plass, en god prestasjon.

Har lyst til ”i lys av dette mesterskapet” å gi stor honnør til vår fantastisk levende web side og spesielt Roar Jystad’s oppfølging av finaler på nettet. Det føles nesten som vi er til stede.

Når jeg først gir ”ros”, så vil jeg også gi honnør til de skyttere som er ute og skriver et reisenotat i Buestikka fra sine opplevelse ved de respektive mesterskap eller matchinger, dette er en inspirasjon for ”oss” som sitter hjemme, både til å trene enda mer ”slik at man kan bli tatt ut som representasjons-skytter”, og for at vi alle får et innblikk i hva som virkelig foregår ute i den store verden.

Her hjemme ser det ut til at det er stor oppslutning om de lokale stevner, noe som er flott,  for det er her man legger grunnlaget for å bli kvalifisert, men en av utfordringene vi har her hjemme er at sesongen starter ”noe sent” i forhold til Europa og det er alltid vanskelig for UK og også Sportsutvalg å ta ut personer i god tid til både mesterskap og matching da vi ofte bare har ”gamle” resultater å se til.

De fleste er nok klar over at NBF har forskjellige satsningsgrupper;

  • ”2012 gruppa” som er recurveskyttere og som spisser formen mot OL, er pr dato 3 skyttere og som ledes av Jan E Humlekjær
  • ”Ungdomsgruppa” med unge talenter som pr i dag er 13 personer fordelt på compound og recurve skyttere, og som ledes av Valter Kristiansen og Øistein Nesteng
  • ”Para gruppa” som pr dato er 4 compoundskyttere som satser mot Paralympics, og som ledes av Jan R Skyttesæter
  • ”Jakt-Felt og 3D” gruppa som gir matchinger for 5-8 personer og som ledes av Sigmund Lindberget

2011 (som føles langt frem nå..) er året som er spesielt viktig når det gjelder representasjon, for i løpet av dette året så skytes det om kvoteplasser til OL og Paralympics i London 2012.

Her føler vi at har en fair mulighet både individuelt og for lag for i OL og individuelt når det gjelder Paralympics.

Det er viktig å prikke formen slik at man er best mulig forberedt til de kvalifiseringsstevner som kommer, og jeg henstiller på det sterkeste til å bruke sin personlige treningsdagbok til å notere ned hva som virkelig fungerer for deg… slik at man kan bruke denne informasjonen i sin planlegging. For den viktigste suksessfaktoren for å lykkes er systematisk trening over tid, og husk ”det er deg selv det kommer an på ”

Jeg ønsker alle bueskyttere lykke til og en riktig god sommer…

Jan Roger