Feltskyting på vei ut?

I skrivende stund har vi akkurat avviklet NM i Felt. Et meget bra arrangement i regi av Lillestrøm og Omegn bueskyttere. Over 110 påmeldte skyttere. Det var mange fornøyde og opplagte skyttere å se etter en dag i skogen. Her fikk man både utfordrende mål og en sosial tur i fin natur..

Hvorfor stiller så ikke skytterne opp når det arrangeres feltstevner ellers i året? De siste årene har det vært flere mål enn skyttere i rene feltstevner. Nå har vi snart ingen klubber igjen som vil påta seg ansvaret med å legge en feltløype. I år var det kun 3 klubber som ville ta denne jobben. Er det noen igjen til neste år? Det er gledelig at det arrangeres en del 3D stevner, men det må da være plass til felt også?

Jeg oppfordrer alle skiveskyttere til å tenke litt allsidig, og ta en tur i skogen og skyte felt. Å skyte i ulendt terreng skader overhodet ikke stilen, snarere tvert i mot. Tenk felt også i innendørssesongen, introduser feltskivene for klubbens medlemmer allerede i vinter. Til dere som allerede skyter felt; ha som mål å få minst én ny feltskytter med deg ut i skogen neste sommer. Husk at det er noen klubber som har treningsbaner åpne som også andre klubbers medlemmer kan få benytte. Er det ikke noen treningsbane i nærheten, krever det forholdsvis lite å rigge opp 5 – 6 mål slik at det er mulig å få prøvd seg. Trenger dere bistand, ta kontakt med den i NBF som har ansvaret for feltskyting.

Jeg håper inderlig at SK Vidar også neste år vil arrangere Oslo Open.  Stevnet går over to dager i flotte løyper i Sørmarka, og er det eneste med 2 x 24 mål. Første dag med uoppgitte avstander, den andre dagen med oppgitte avstander (som i NM).

Jeg har bestemt meg, neste år stiller jeg i Oslo Open. Gjør du?

Vigdis