Jeg har hatt gleden av å være tilstede ved NM skive, samt delta aktivt ved NM jakt og NM Felt.

NM skive er blitt stort, og det er hyggelig å se så mange delta – stor honnør til Fredrikstad BS med Tor Willy i spissen, de gjorde en fantastisk jobb. Innimellom var det mye bra skyting også, men vi savnet jo noen av trad skytterne som deltok på et NM i Langbuelagets regi. Det er dumt med slike kollisjoner. Vi må se om vi kan forhindre slikt i fremtiden. Det var ekstra hyggelig å se at det er så mange hundevenner blant bueskytterne – Beda (min hund) hilser og takker for kos og klem.

NM Jakt i Harstad og NM Felt i Tinden var også fine arrangement, men vi savnet en del skyttere! Noe av grunnen er vel at NMene kom så tett, andre synes det blir langt å reise – men det er faktisk ikke lengre å reise fra Øst til Nord enn det er i fra Nord til Øst og ikke koster det mer heller! Årsaken til at det ble så tett mellom NMene var at EM Felt egentlig skulle gått på det tidspunktet som vi vanligvis har J/F-mesterskapene. Den eneste ledige helgen var den valgte. I ettertid flyttet man EMet, men da var forberedelsen i Nord kommet for langt.. Dumt det også.

 

Når det er sagt, så er det dessverre også slik at det er få J/F stevner og for liten deltagelse på de som er. Det virker som vi har mistet en ’generasjon eller to’ av skyttere som ikke har blitt introdusert til denne formen for skyting. Det har kanskje sammenheng med at lokale ledere ikke er engasjert eller kjent med J/F. Det er jo litt rart, for alle som forsøker synes jo det er gøy! Jeg vil ta saken opp i Forbundsstyret for å se om vi kan komme på noe lurt for å øke interessen.

Stor takk til alle NM arrangørene, gratulerer til alle Mestere.

 
Vi sees på banen
Per-Erling Bolstad
President