Jeg tror vi har diskutert dette tidligere, men vi tåler sikkert en omgang til.

For at ting skal gi ”status” så må det 'koste oss' noe. Dette er sagt mange ganger, men er vanskelig å 'finne ut' av. Allikevel - bueskyting er sannsynligvis en av de rimeligste aktivitetene du kan gjøre, og som idrett en av de minste. Det finnes OL- idretter som er mindre enn bueskyting, men vi er allikevel liten og ubetydelig i den store sammenheng.

Vi opplever stor gjennomtrekk i klubbene, og vi stiller stadig spørsmålet: Hva gjør vi feil?

Jeg er ikke sikker på at vi gjør så mye feil med den bakgrunn vi har, men vi har sannsynligvis et handikap - vi er for billige og ubetydelige!

For 20 år siden (!) kostet treningsavgiften for min datters deltagelse i en lokal håndballklubb mer enn det jeg vet vanlige bueskytterklubber tar betalt for medlemskap, inklusive Buestikka. i dag.

Det koster for lite å være medlem i en norsk bueskytterklubb - og det er helt 'på trynet' for billig med våre trenerkrefter. De fleste får ikke betalt i det hele tatt. Tenk det, en trener som ofrer seg i klubben eller kretsen og som ikke får betalt? Hadde du sagt det til en golfer, så hadde han ringt til asylet og bedt de hente deg - så usannsynlig er det i den leiren.

Vi ser faktisk at de klubbene som tar seg best betalt, er de som har flest medlemmer og ofte største fremganger - kanskje du skal vurdere om din klubb skal diskutere hva dere tar betalt i forhold til hva dere kan tilby. Veldig ofte er det slik at om noen får noe gratis eller "billig", så betyr det ingenting - har du derimot betalt "masse" så vil du gjerne fullføre for å få tilbake pengene. Samtidig er det jo også slik at når man tar godt betalt, så må man jo også tilby noe som betraktes som attraktivt - balansen må man finne i den enkelte klubb, men generelt sett så er vi for billige.

I tillegg er det dessverre slik at vi ikke setter pris på alle de som ofrer seg for å holde hjulene gang i forhold til de som bare kommer og forventer at alt skal fungere. Det er på tide at disse ”sliterne” belønnes på en eller annen måte. Det er sikker fint å få sin lønn i Himmelen, men det er slett ikke ille å få litt her på Jorden også. Jeg er sikker på at dere finner løsninger på de også..

Vi sees på Banen
Per-Erling Bolstad
President