Når vi nærmer oss årsskifte er det naturlig å ta et lite tilbakeblikk på året som har gått. Det som umiddelbart slår meg som en utfordring er at antall konkurranseskyttere har gått ned. Gledelig er det imidlertid at antall deltakere i NM har gått opp. Så her er det piler som peker hver sin vei.

Uansett må vi alle ta i et tak for å beholde flest mulig i bueskyttermiljøet og gjerne inspirere til stevnedeltakelse. Kanskje klubbene kan ta noen grep for å øke interessen for å skyte stevner? Konkrete forslag kan være at det etableres en 10 på topp i klubbene hvor det konkurreres både på resultater og stevnedeltakelse. Her kan det legges opp til uhøytidelige konkurranser på tvers av regelverkets alders- og klasseinndeling. Deltakertoppen er nok den som er enklest å administrere, for her kan den som har ansvaret for påmeldinger eventuelt ha en medlemsliste hvor han krysser av hver gang en person melder seg på stevnet. Når det gjelder resultattoppen er man avhengig av en viss oppfølging, men det ansvaret kan jo legges til skytterne selv. Heng en medlemsliste i treningslokalet, etter sitt første stevne for sesongen (eller fra nyttår?) går skytteren og skriver opp sitt resultat. Etter hvert stevne sjekker skytterne selv listen og oppdaterer hvis resultatet har blitt høyere enn forrige notering. Resultattoppen er nok enklest å bruke inne (pga alle de forskjellige rundene ute), mens deltakertoppen kan kjøres hele året.

Det hadde vært morsom å få en tilbakemelding om noen følger oppfordringen, og om det sporer til større deltakelse. For alt jeg vet, kan jo noen allerede ha innført et slikt system. Eller er det noen som sitter på andre gode forslag? Del dem i så fall med oss andre!

Da gjenstår det bare, på vegne av hele forbundsstyret, å takke for i år og ønske dere alle

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!