GRATULERER VETLE!

Jeg regner med at det et annet sted i Buestikka vil være en reportasje fra VM innendørs i Polen, men en bronsemedalje fra et verdensmesterskap kan ikke omtales for mye.

Vetle varslet med en gang at nå hadde han store planer, han slo til fra start og vant kvalifiseringen på 582 poeng. Det ble noen spennende dager for oss alle sammen – hvor langt ville han nå? Etter flere tøffe matcher, var Vetle klar for å skyte om bronsemedaljen.. Det var nok mange som benket seg rundt PC-skjermen for å få med seg denne matchen. Dessverre virket ikke nettsidene til FITA, hvor det skulle vært kontinuerlig resultatoppdatering. Imidlertid var det noen av oss som fant ut at resultatoppdateringen var meget bra på NBFs forum. Takk til Odd Martin og Morten for denne glimrende servicen. Jubelen sto i taket da siste pil var skutt i denne matchen, bronse til Vetle! Hele Bueskytternorge sto nok bak meg i meldingen jeg sendte til Vetle/laglederen minutter etterpå. GRATULERER.

Norge er et lite land med forholdsvis få bueskyttere, likevel har vi fått noen medaljer fra verdensmesterskapene de siste årene. Det viser at det nytter, og er en stor inspirasjon for både skyttere og ressurspersoner i klubb, krets og forbund. Men vi kan ikke hvile på laurbærene. Det blir stadig tøffere i toppen, og det må jobbes beinhardt for å nå frem. Vi får signaler på at flere og flere blir klar over hva som kreves, og vi har en del skyttere rundt om i landet som trener seriøst med tanke på å nå et internasjonalt nivå. Det skal derfor bli interessant å følge utviklingen de neste årene.

Lykke til med utesesongen!