FRISK-KORRESPONDANSEN

Vinterens store korrespondanseserie for ungdom er nå avsluttet. Fullstendig resultatliste er tilgjengelig på vår nettside www.bueskyting.no

I årets serie deltok det i alt 179 ungdommer fra 10-18 år, hvorav 105 fullførte minimum tre omganger og dermed blir premiert. Disse ungdommene kommer fra 25 klubber – et antall som dog burde vært større – og spesielt er vi overrasket over at ingen av Østfold-klubbene har deltatt.
 

SAMLING FOR UTØVERE MED FUNKSJONSHEMMING

Som nevnt i forrige utgave av bladet, er det samling i Moss den 9-10. mai, og følgende utøvere har meldt seg på: Jørgen S. Johansen (Kristiansand), Ørnulf Ørmen (Gjerdrum),

Magne Hammer (Larvik), Morten Johannessen og Trond Karlsen (Fredrikstad), samt Roger Bakken og Tom Vangen (Lillestrøm) – og sistnevnte vil uten tvil være en inspirator for de øvrige deltakerne.

Dette er den første samlingen i sitt slag, men det planlegges flere samlinger – og flere skyttere med funksjonshemming er velkomne.

 

MER OM BETABLOKKERE …..

Som kjent er dopingreglementet ganske ”firkantet” i forhold til bruk av betablokkere i medisinsk øyemed i vår idrett.

Det burde kanskje derfor være interessant å vite at NBF i lengre tid har arbeidet for en ”forbedring” i reglementet; For det første vil det allerede være ganske enkelt å søke om fritak for bruk av betablokkere i treningsøyemed, men en generell oppmykning i forhold til deltakelse i nasjonale stevner – NM dog unntatt – kan være på trappene, da det selvsagt er å ønske at flest mulig kan delta i vår idrett; og de fleste brukere er tross alt ”hobbyskyttere” som trives i vårt miljø. Antidoping Norge har nå sendt ut et høringsskriv som er til behandling hos oss, der en nasjonal tillempning av reglene er en av problemstillingene.

 

NORDISK UNGDOMSMESTERSKAP

Som kjent fra vår nettside, er nå innbydelsen til Nordisk Ungdomsmesterskap (NUM) lagt ut til info og oppfølging fra klubbenes side.   Mesterskapet går i Stocka en del mil nord for Stockholm, og i år er det feltskyting (på kjente avstander) som gjelder. Dette bør dog ikke skremme noen, ei heller dem uten felterfaring. Skyt inn avstander fra 5-60m så er det meste gjort.

NUM bør være en målsetting for de fleste ungdommer, da man her møter ungdom fra hele Norden, knytter kontakter og ellers tar del i et større ”kulturtreff”.

NBF vil som vanlig organisere en busstur fra Oslo, som i seg selv er en større ”happening” og gir hyggelig samvær for dem som finner dette som den beste transportløsningen.

VIKTIG!   

Den som ønsker å delta på bussturen, må gi beskjed til leder Tove M. Michaelsen i løpet av april måned (30/4), slik at hun kan organisere dette på beste måte.

Beskjed gis på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.