logo nm skiveSandefjord Bueskyttere er arrangør av årets NM i Skiveskyting den 1. – 3. august i Bugårdsparken ved Jotunhallen. Akkurat nå er det 223 skyttere som er ventet til Sandefjord, det skal skytes 720-runde og finaleskyting individuelt og for lag.

Startliste og finaleoppsett oppdatert 31. juli

Skytingen kan følges på Ianseo.net

Vedlegg:
FilStørrelseSist endret
Last ned denne filen (FopSetup.pdf)Finaleoppsett99 kB31. jul 2014

Kvalifiseringsskytingen starter fredag 1. august for alle aldersbestemte klasser og 50-årsklassene i alle divisjoner. Teknisk kontroll starter kl. 15:00 med påfølgende kvalifiseringsskyting.

Lørdag 2. august kl. 08:00 er åpningen med påfølgende teknisk kontroll og kvalifiseringsskyting for alle seniorklassene i alle divisjoner. Litt senere på dagen, etter at kvalifiseringsskytingen er ferdig, omtrent kl. 13:00 er det lagskyting.

Lagskyting finaler

På oppfordring fra Sandefjord Bueskyttere har NBF sitt styre godkjent at det skytes inntil 16 lag under NM Skive i 2014, mot 8 lag normalt.

Bakgrunnen for dette er at lag kan være sammensatt av skyttere som skyter på forskjellige tidspunkt, aldersbestemte klasser på fredag og seniorer på lørdag.

I Compound (50m) og Recurve (70m) er det flere enn 8 lag og her går da alle lagene til finaleskytingen.

I Compound er det totalsummen som avgjør hvem som vinner matchen, mens i Recurve og Barebow er det Sett-skyting, og første lag til 5 poeng vinner matchen. (Ingen lagskyting i Tradisjonell)

Alle lagene får en runde med prøveskyting før første finalerunde.

I og med at alle matchene skal ha en dommer, deles lagfinalene opp i to «puljer». Recurve og Barebow skyter seg ferdig før Compound starter finaleskytingen omtrent ved 15-tiden.

Etter at lagskytingen er avsluttet blir det premieutdeling for lag.

TIDSPUNKTENE SOM ER OPPGITT I FINALEOPPSETTET ER VEILEDENDE (Skytingen vil gå fortløpende)

Individuelle finaler

Søndag 3. august er det individuelle finaler. Skytingen starter kl. 08:00.

I Compound skytes det 5 runder à 3 piler maks 150 poeng, og det er totalsummen som avgjør hvem som vinner matchene.

I de andre divisjonene er det sett-skyting, første skytter til 6 poeng vinner matchen.

Alle skytterne får en runde med 2 minutter prøveskyting før sin første match.

Skyttere som har Walk-Over (WO) kan også skyte finalerunden. For klasser som skyter sett-skyting kan skytterne som har WO skyte maks 3 runder i WO-skytingen. Compound-skyttere som har WO kan skyte alle 5 rundene.

Compound Herrer skal skyte som H.M. Kongens Pokal, og det planlegges med at finalen skytes som alternerende skyting. Og at skytterne ikke henter pilene sine selv. (På samme måte som i OL og World Cup)

UTDRAG FRA REGELVERKET

I tilfelle poenglikhet (for videre avansement):

Individuelt:

Det skytes ett ekstra skudd, der den vinner som har skutt nærmest skivens senter. Dersom det fortsatt står likt, fortsetter man å skyte enkeltskudd ”nærmest senter” til avgjørelsen foreligger.   

Lag:

Hvert av lagene skyter tre skudd (ett fra hver av skytterne) og det lag med høyest resultat vinner. Dersom det står likt, vinner det lag som har sin pil nærmest senter av skiven. Skulle pilene nærmest senter være like, så ser man på nest beste pil (evnt. også 3. pil).

Scorekort:

Arrangøren er ikke forpliktet til å akseptere eller registrere scorekort som ikke er signert, ikke har totalsum, antall 10-ere eller antall X-er, eller som har matematiske feil.

Utstyrsfeil:

I Norge gjør vi unntak fra de internasjonale reglene ved utstyrsfeil i finaleskytingen. Forbundsstyret har vedtatt:
På grunn av matchskytingens hensikt/idé vil mulighetene for å korrigere utstyrsfeil begrenses til feil som "kan rettes innenfor en periode på 5 minutter" deretter fortsetter (evnt. avsluttes) matchen. Dommerne holder tilbake serien inntil vedkommende får skutt.


HÅNDHOLDTE TERMINALER

Det vil bli benyttet håndholdte terminaler og et sett med scorekort. Dette gjelder også ved finaleskytingene.

Arrangøren henter scorekortene etter hver runde, så husk å fylle de ut korrekt. X er også 10. Husk å signere scorekortene. I kvalifiseringen ser sekretariatet gjerne at hver runde blir summert som egen runde.

Utskrift av scorekortene vil bli gjort tilgjengelig på nettet.

FINALESCORKORT

I finaleskytingen benyttes også de håndholdte terminalene i tillegg til et scorekort pr match.

Når en finalerunde er ferdig skutt, vil vi komme til mattene og hente scorekortene.

Utskrift av scorekortene vil bli gjort tilgjengelig på nettet.

SKYTEANTREKK

Alle skyttere i NM må ha klubbantrekk (skytetrøye). Man får ikke stille til start uten dette, med mindre man har fått dispensasjon fra NBF.

Bestemmelsene om skyteantrekk gjelder konkurranse-, trenings- og hvileområdet og begrenses fysisk av publikumssperringene (-området). Premievinnere skal stille i klubbantrekk.

Reglene gjelder tilsvarende for lagledere/trenere.

REKLAME

Bare skyttere/klubber som har sponsoravtale godkjent av NBF kan bære reklame på skytebanen (innenfor publikumssperring). I motsatt fall må reklamen tildekkes, og her bør særlig klubbene sjekke at godkjenning er i orden.

Man kan heller ikke ha reklame på overtrekksklær, bag e.l. innenfor nevnte sperring – uten avtale.

LAGLEDER(E)

Bare såkalt akkrediterte personer har adgang til banen (innenfor publikumssperringen), og disse tilhører enten arrangørstab eller er påmeldt som lagleder/lagleder-assistenter/trenere fra klubbene. Skytterne er også akkrediterte personer som trener/lagleder når de ikke skyter.

Vær likevel oppmerksom på at en klubb kan ha maksimum 4 slike personer på banen – og aldri flere enn antall skyttere. Det siste er særlig viktig når man kommer til finaleomganger.

Lagleder/trener må alltid befinne seg bak ventelinjen, dog kan vedkommende i visse situasjoner gå fram til skiven for scoring istedenfor en skytter – f.eks. hvis denne må på toalettet.

LYKKE TIL MED MESTERSKAPET