Neste helg, 6. – 7. august, arrangerer Sverresborg Bueskyttere NM i Skiveskyting 2011. Det hele foregår på Ladesletta ved City Lade Kjøpesenter. Og som vanlig har vi noen praktiske opplysninger.

I vedlegget er det også en oversikt over finaleoppsettet, i tillegg til teksten som er gjengitt under.

Vedlegg:
FilStørrelseSist endret
Last ned denne filen (NM_Skiveskyting_2011-Praktiske_opplysninger.pdf)Praktiske opplysninger - NM Skiveskyting 2011353 kB30. jul 2011

Akkurat nå er det 153 skyttere som er ventet til Trondheim. Nytt av året er at de fleste klassene i compound skal skyte på 50 m (rekrutter på 40 m). Selv om det ”bare” er 153 påmeldte skyttere, må det da skytes i 2 puljer på lørdag, i og med at det ikke er plass til 4 seksringete 80 cm blinker på en matte!

I pulje 1 skyter Recurve og Barebow. I Pulje 2 skyter Compound og Tradisjonell. Og det skytes 6-pilsserier.

Lørdag er det åpning kl.08:00

Utendørs skyter inntil 32 skyttere i hver klasse finaleskyting, det vil for dette NM si at det blir kamp om plassene i Compound herrer, som er 34 deltagere. Ellers skyter alle søndagens finaleskyting. (Unntatt Barebow Herrer der det bare er en deltager.)

LAGSKYTING:

På lørdag er det også lagskyting, og den starter så fort det lar seg gjøre. Lagskytingen starter etter at pulje 2 er ferdig og eventuelle shoot-off er avklart.

I lagskyting er det totalsummen som avgjør hvem som vinner matchen.

Alle lagene får en runde med prøveskyting før første finalerunde.

FINALESKYTING SØNDAG

Skytingen starter kl. 08:30.

Det blir 2 puljer med skyting i 1/8, 1/4 og gullfinalene, ellers skyter alle klassene samtidig. I bronse og gullfinalene skyter alle på egne matter.

I compound skytes det 5 runder à 3 piler maks 150 poeng, og det er totalsummen som avgjør hvem som vinner matchene.

I de andre divisjonene er det sett-skyting, første skytter til 6 poeng vinner matchen.

Alle skytterne får en runde med 2 minutter prøveskyting.

 

UTDRAG FRA REGELVERKET

I tilfelle poenglikhet (for videre avansement):

Individuelt:

Det skytes ett ekstra skudd, der den vinner som har skutt nærmest skivens senter. Dersom det fortsatt står likt, fortsetter man å skyte enkeltskudd ”nærmest senter” til avgjørelsen foreligger.

Lag:

Hvert av lagene skyter tre skudd (ett fra hver av skytterne) og det lag med høyest resultat vinner. Dersom det står likt, vinner det lag som har sin pil nærmest senter av skiven. Skulle pilene nærmest senter være like, så ser man på nest beste pil (evnt. også 3. pil).

Scorekort:

Arrangøren er ikke forpliktet til å akseptere eller registrere scorekort som ikke er signert, ikke har totalsum, antall 10-ere eller antall X-er, eller som har matematiske feil.

FINALESCORKORT

I finaleskyting er det bare ett scorekort pr skytter/lag. Dette betyr at det bare er originale scorekort som arrangøren skal ha. Under ingen omstendighet må skytteren ta med seg scorekortet bort fra skivene. Samme scorekort brukes i alle finalerundene du skyter.

Når en finalerunde er ferdig skutt, vil vi komme til mattene og notere poengsummen, og du kan godt bli stående til vi har vært der og notert din poengsum. Om du er usikker på hvor du skal skyte din neste finale vil du få vite det av oss. Hvor du eventuelt skal skyte dine finalerunder står også på scorekortet.

DOMMERE

Mesterskapets hoveddommer er Kjetil Johnsen som har med seg Eva Th. Width, Arnt Aaknes, Svein Åge Stranden og Steinar Hølås. Skyteleder er Ronny Edwardsen. (Dommere under lagskytingen er også Jan Erik Ellingsen og Davood Nematinia)

SKYTEANTREKK

Alle skyttere i NM må ha klubbantrekk (skytetrøye). Man får ikke stille til start uten dette, med mindre man har fått dispensasjon fra NBF.

REKLAME

Bare skyttere/klubber som har sponsoravtale godkjent av NBF kan bære reklame på skytebanen (innenfor publikumssperring). I motsatt fall må reklamen tildekkes, og her bør særlig klubbene sjekke at godkjenning er i orden.

Man kan heller ikke ha reklame på overtrekksklær, bag e.l. innenfor nevnte sperring – uten avtale.

LAGLEDER(E)

Bare såkalt akkrediterte personer har adgang til banen (innenfor publikumssperringen), og disse tilhører enten NBF-stab, arrangørstab eller er påmeldt som lagleder/lagleder-assistenter/trenere fra klubbene.

Vær likevel oppmerksom på at en klubb kan ha maksimum 4 slike personer på banen – og aldri flere enn antall skyttere. Det siste er særlig viktig når man kommer til finaleomganger.

Lagleder/trener må alltid befinne seg bak ventelinjen, dog kan vedkommende i visse situasjoner gå fram til skiven for scoring istedenfor en skytter – f.eks. hvis denne må på toalettet.

LYKKE TIL MED SKYTINGEN