Sølv til Eivind, Lars Marius og Per Ivar i EM

Postet av Norges Bueskytterforbund den 2. Okt 2023

Eivind Lie, Lars Marius Sørlie og Per Ivar Pahlm hentet hjem sølvmedaljen i lag fra 3D EM i Italia. 

25. til 30. september ble europamesterskapet i 3D arrangert i San Sicario Alto i Italia. Per Ivar Pahlm, Eivind Lie og Lars Marius Sørlie skjøt seg helt til gullfinale i lag for herrer, og i en spennende finale ble det sølv til nordmennene, med knappest mulig margin.

Kampen om gullet ble avgjort på shoot-off, og mens Østerrike tok gullet, kunne altså det norske laget smykke seg med sølvmedaljen. 

I tillegg til det edle metallet, var det andre gode individuelle prestasjoner hos resten av skytterne. 

Terje Bakke fra Kvinnherad bueskyttere tok en femte plass i klassen tradisjonell herrer. Bakke stilte i konkurransen som regjerende europamester, etter å ha tatt gullet i 2021. 

Eivind Lie, Klepp bueskyttere, og Eddie Øyen, Laugen bueskyttere, endte begge på en 7. plass i klassen compound herre. Janne Brandtzæg, Bergen bueskyttere, endte på en 11. plass i klassen barebow damer, Lars Marius Sørlie, Kongsvinger bueskyttere, fikk 11. plass i klassen barebow herrer, Monicha Nergaard fra H.E.G. IL bueskyttere fikk 11. plass i klassen tradisjonell damer, og Per Ivar Pahlm, Bergen bueskyttere, også en 11. plass i klassen langbue herrer. 

Herrelaget etter det ble klart at billetten til gullfinalen var i boks. F.v. Lars Marius Sørlie, Eivind Lie, Mats Inge Smørdal og Per Ivar Pahlm.

 

Skytterne som representerte Norge i 3D EM i Italia:

Herrer Compound:

Lars Berg, Solør bueskyttere
Eivind Lie, Klepp bueskyttere
Eddie Øyen, Laugen bueskyttere

Damer Barebow:

Janne Brandtzæg, Bergen bueskyttere

Herrer Barebow:

Lars Marius Sørlie, Kongsvinger bueskyttere

Herrer Langbue:

Per-Ivar Pahlm, Bergen bueskyttere

Damer Tradisjonell:

Monicha Nergaard, H.E.G IL Bueskyttere

Herrer Tradisjonell:

Terje Bakke, Kvinnherad bueskyttere3D EM Torino 2023

Postet av Norges Bueskytterforbund den 25. Sep 2023

3D EM Sansicario
Ny uke og nye muligheter!
Da har vi sendt Hans Kristian hjem, og fått ned 6 nye skyttere samt Tove Mette som coach. Vi er klare for 3D EM her i Italia og vi stiller med et sterkt lag. Vi skal kjempe om semifinaleplasser i både lag og individuelt, en riktig spennende uke er foran oss🇳🇴💪🏼☀️
Idag er det trening, så har vi 2 dager med kvalifisering, før eliminasjonsrunder og semifinaler på mix på torsdag, lagskyting fredag, og semifinaler og finaler individuelt på lørdag.
Følgende skyttere fra Norge skal forsvare våre farger:
Compound Herrer:
Lars Berg
Eddie Øien
Eivind Lie


Tradisjonell Kvinner:
Monicha Neergaard 


Tradisjonell Menn:
Terje Bakke


Langbue Herrer:
Per Ivar Pahlm


Barebow Kvinner:
Janne Brandtzæg


Barebow Menn:
Lars Marius Sørlie


Ledere:
Tove Mette Michaelsen
Mats Inge Smørdal


Ønsk oss Lykke til, lets go!🇳🇴☀️🏹
Mvh Mats Inge


Følg oss for oppdateringer på: FacebookFelt EM Torino 2023

Postet av Norges Bueskytterforbund den 17. Sep 2023

Felt EM Torino
Da var det dags for årets mesterskap i Felt, og i år er det EM. Litt spesielt i år da begge Europamesterskapene i skogen, Felt & 3D, går uka etter hverandre, på samme plass. Anlegget som mesterskapene skal avgjøres i er i OL anlegget fra 2006, ca 5mil vest om Torino.
På felten har vi med oss 3 skyttere, Eivind Lie i Compound, Lars Marius Sørlie i Barebow og Hans Kristian Haakonsen i U21 recurve.
Totalt er det 195 skyttere fordelt på 27 nasjoner med på felten. Jeg tror vi har gode sjanser. Det er jo i finaleskytingen alt avgjøres. Både Hans Kristian & Lars Marius går direkte videre da de 22 beste i hver klasse går til finaler, Eivind får kjempe med 29 andre for å fikse en plass blant de 22.
Offisiell trening imorgen, så er det kvalifisering tirsdag og onsdag. Torsdag er det eliminering, lag fredag før alle medaljer skal deles ut på lørdagen. 
Kommer med oppdateringer under uka, ønsk oss lykke til, det skal bli mellom 5-20 grader, men som vakre nordmenn fra harde kår, så klarer vi av det galant.
Heia Norge😊🇳🇴💪🏼
Landslagssjef Skogen, Mats Inge SmørdalFølg også oppdateringer under EM på Norges Bueskytterforbunds Facebookside

(1) FacebookInformasjon vedrørende transkjønnede utøvere

Postet av Norges Bueskytterforbund den 25. Aug 2023

NBFs styre har i sak 82/22-24, behandlet spørsmål knyttet til transkjønnede deltakere i konkurranser i norsk og internasjonal bueskyting.

Etter dialog med Norges Idrettsforbund har vi besluttet følgende:

For å konkurrere på nasjonalt nivå (inkl. NM) har vi følgende utgangspunkt:

  • I utgangspunktet stiller man i den klassen man «føler seg hjemme», forutsatt at man er villig til å levere stadfestelse på kjønnsidentitet fra lege/psykolog
  • NBF bruker NIF som rådgivende part i spørsmål knyttet til kjønnsidentitet der man er usikker 

For å konkurrere/representere i mesterskap arrangert av WAN (Nordic)/WAE/WA må man imidlertid tilfredsstille kriteriene til IOC:

  • Man må ha erklært at man har skiftet kjønn fra mann til kvinne
  • Man kan ikke «gå tilbake» fra kvinne til mann før det har gått 4 år
  • Testosteronnivået i serum må ha vært under 10 nmol/L i minst 12 mnd før første konkurranse 
  • Testosteronnivået må holde seg under 10nmol/L for å kunne konkurrere i kvinneklassene
  • Man må være villig til å fremvise test på testosteronnivået, i motsatt fall kan man miste mulighet til å konkurrere som kvinne frem til test er fremvist.

Har man ønske om å skifte – eller har man skiftet identitet fra kvinne til mann stilles det ingen kriterier/krav og man kan stille i herreklasse uten begrensninger. Vil man imidlertid gå tilbake gjelder krav nevnt ovenfor.

Man er selv ansvarlig for å søke om fritak dersom man tar legemidler som er på dopinglistene. WADA og Antidoping Norge er kjent med problemstillingen.


Den utøver som berøres av dette sender en henvendelse til dommer- og regelverksansvarlig, hvor attest fra lege/psykolog legges ved. Deretter vil utøver motta en fullmakt som medbringes konkurranser, og fremvises til dommer på forespørsel. Fullmakten vil ikke inneholde detaljer rundt person eller sak, det er kun en signert bekreftelse på at angjeldende utøver kan stille i kvinneklasse og konkurrere på like vilkår som øvrige kvinnelige utøvere.
Protokoll fra siste styremøte i NBF

Postet av Norges Bueskytterforbund den 23. Aug 2023

19. og 20. august ble det avholdt styremøte i Norges Bueskytterforbund.

Sportssjefen orienterte styret om utviklingen innen toppidrett, og svarte på styrets spørsmål.

Mesteparten av lørdagen, samt noe av søndagen var satt av til å diskutere strategi. Alle punkter på vårt strategidokument ble gjennomgått og justert. Det var spesielt lagt vekt på to strategiområder som også NIF i sin langtidsplan ønsker at særforbund skal sette søkelys på, og det er anlegg og økonomi som barriere.

 Det var gode diskusjoner som også nedfelles i vårt strategidokument, som nå finnes her i oppdatert versjon. 

Les mer i protokollen fra styremøtet.

Neste styremøte er 28. og 29. oktober. 

Her finner du alle styremøteprotokoller fra perioden 2022-2024.