Internasjonal satsning 3D og Felt – 2021

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

De skyttere som ønsker å satse på internasjonale representasjonsoppgaver innen 3D og Felt skyting for 2021, må melde sin interesse til forbundskontoret senest 15 juni 2020. Kvalifiseringsperioden for kommende år er 16 juni – 15 juni. (Tingvedtak 2018)

Meld din interesse til bue@bueskytterforbundet.no senest 15 juni 2020, henvendelser etter denne dato vil ikke bli vurdert.

Når det gjelder å melde sin interesse for egenfinansiering så er fristen 31/12 – 2020

Jan R Skyttesæter

Generalsekretær
Orientering til landslagsskyttere vedrørende melding av interesse for internasjonale mesterskap

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

For å unngå misforståelser vil UK klargjøre retningslinjer for skyttere på de ulike landslag og når/hvorvidt de må melde interesse for internasjonale mesterskap.

Landslagsskyttere regnes å automatisk være interessert i internasjonale mesterskap i de grener de er tatt ut på landslag, og trenger derfor ikke å melde interesse for dette personlig. Dette gjelder imidlertid IKKE for mesterskap i øvrige grener enn det ditt landslag har som hovedsatsing.

Eksempelvis må Compound-, Recurve- og Ungdomslandslagutøvere selv melde interesse for deltakelse i Felt og 3D-mesterskap.

Compound– og Recurvelandslagsskyttere er kun automatisk på våre lister for Skive-mesterskap, innendørs og World Cup

Ungdomslandslagskyttere er kun automatisk på liste for ungdomsmesterskap (Ungdoms-EM og VM skive, samt junior innendørs), men må melde interesse dersom de ønsker å bli vurdert også i seniormesterskap, eller Felt-mesterskap med juniordeltakelse.

3D-landslagsskyttere er kun automatisk med på liste for 3D EM og 3D VM. De må melde interesse dersom de også ønsker å bli vurdert for Felt eller Skive-mesterskap.

Pr. i dag er det ikke et eget Felt-landslag, men dersom dette blir etablert, vil de automatisk bli ført på liste for Felt, men må melde interesse for 3D, og for Innendørs eller Skive-mesterskap.

Landslagsskyttere må dog melde interesse for deltakelse på egenfinansiering, på lik linje med øvrige skyttere – normalt er frist for dette 31/12, med mindre annet oppgis (eksempelvis innendørsmesterskap hvor uttak må gjøres før nyttår).

Er du i tvil om du automatisk er på en liste eller ei, så meld interesse! Det er bedre med dobbeltregistrering enn ingen registrering.

NUM (Nordisk Ungdomsmesterskap) krever ikke uttak av UK.

Administrasjonen har lagt inn hvilke internasjonale mesterskap som forbundet vil sende utøvere på:

Skyttere som ønsker å melde interesse for deltakelse på ovenstående mesterskap og/eller egenfinansiering. Sender dette til bue@bueskytterforbundet.no
Påminnelse: Frist for å melde interesse for å representere internasjonalt 3D 2022

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

Det nærmer seg fristen for å melde interesse for å representere internasjonalt i 2022 for 3D/Felt skyttere.

Skyttere som ønsker å satse på internasjonale representasjonsoppgaver innen 3D og Felt skyting 2022, må melde sin interesse til forbundskontoret senest 15 juni 2021.

Kvalifiseringsperioden for kommende år er 16 juni 2021 – 15 juni 2022.

Meld din interesse og hvilken divisjon du skyter i til bue@bueskytterforbundet.no senest 15 juni 2021, henvendelser etter denne dato vil ikke bli vurdert.

Generell bestemmelse:

Landslagsskyttere regnes å automatisk være interessert i internasjonale mesterskap i de grener de er tatt ut på landslag, og trenger derfor ikke å melde interesse for dette personlig.

Dette gjelder imidlertid IKKE for mesterskap i øvrige grener enn det ditt landslag har som hovedsatsing.

3D-landslagsskyttere er kun automatisk med på liste for 3D EM og 3D VM. De må melde interesse dersom de også ønsker å bli vurdert for Felt eller Skive-mesterskap.

Pr. i dag er det ikke et eget Felt-landslag, men dersom dette blir etablert, vil de automatisk bli ført på liste for Felt, men må melde interesse for 3D, og for Innendørs eller Skive-mesterskap.

For å melde interesse for egenfinansiering er fristen 31/12-2021
Faugstad og Tjentland fra Klepp Bueskyttere til EM Skive i Antalya den kommende uken

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

To skyttere fra samme klubb, Klepp Bueskyttere skal den kommende uken representere Norge i EM Skive som avholdes i Antalya, Tyrkia fra 31.05-06.06.2021. Anders Faugstad og Oddmund Tjentland skal begge skyte i klassen Compound Herrer.

Faugstad som kommer rett fra World Cup og treningsuke i Lausanne, Sveits, og Tjentland ankom Antalya igår. På mandag starter offisiell trening, og innledende runder skytes på tirsdag. 

Faugstad har allerede fått to internasjonale konkurranser siden pandemiåret 2020, Tjentland reiser nå på sin første representasjonsoppgave siden 2019. 

Vi ønsker begge skytterne lykke til med de siste forberedelsene og skytingen i konkurransen!
European Grand Prix 2022 – Bulgaria

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

Denne uken reiser følgende skyttere til European Grand Prix i Plovdiv, Bulgaria.

Det blir offisiell trening imorgen (03.05) og innledende starter onsdag (04.05). Lagleder for skytterne er Morten Bøe.

-Det blir en fin anledning for skytterne til å hente med seg gode erfaringer de kan ta med seg videre i satsningen, sier Ragnhild Nordmelan, sportsjef i NBF.

Vi ønsker skytterne lykke til! Følg med på vår facebookside for daglige oppdateringer.