Juniorserien oppdatert t.o.m februar

Postet av Norges Bueskytterforbund den 11. Mar 2024

Juniorserien er oppdatert med resultater til og med februar. Sjekk dem ut her !

Nå er det bare 1 runde igjen til serien 2023-2024 er over :)

NUM 2024

Postet av Norges Bueskytterforbund den 9. Jan 2024

Vi har gleden av å informere om at datoen for NUM 2024 er satt!

Hold av datoene 04. - 07. juli. I år vil NUM arrangeres i Odense, Danmark.


For mer info følg fortløpende med på:


Vi ser frem til å møte både nye og gamle utøvere på årets nordiske ungdomsmesterskap!
Juniorserien november 2023

Postet av Norges Bueskytterforbund den 15. Des 2023

VI har nå oppdatert jr.serien med resultater til og med november. Sjekk ut resultatene her

Ungdomssamling 2023: Et reisebrev

Postet av Norges Bueskytterforbund den 27. Nov 2023

Helgen 3. - 5. november arrangerte Ungdomsutvalget Ungdomssamling 2023 i Bergen. Samlingen var full av aktiviteter og faglig innhold hvor ungdommene fikk gode opplevelser, erfaringer og nye vennskap. Ungdommene fikk utfordret seg selv med både individuell- og lagskyting. 

 

Ungdommen møtes på tvers av klubber.
Foto: Adrian A. Rutledal

 Fredag ble brukt til ankomst og bli-kjent-leker. I år var mange av ungdommene nye og i tradisjon tro stilte vi opp med leker for å starte vennskap på tvers av landet. Flere av ungdommene kjenner hverandre litt fra konkurranser, krets/region eller tidligere samlinger. “Vi er så heldige at denne gjengen er utrolig inkluderende og tar egne initiativer for å få med flere i uorganiserte aktiviteter”, sier Odin F. Sjøtun, leder av ungdomsutvalget.  


                      


Lørdag tilbrakte vi i hallen hvor det var duket for lagfinaler etter innledende. “Vi har fått ønsker om mer lagskyting i etterkant av tidligere samlinger. Ungdommen virker fornøyde”, fortsetter Enya Skamsar, nestleder i utvalget. Etter 30 piler innledende runder ble det satt sammen lag på tvers av alder, og i noen tilfeller på tvers av buetyper, for at alle skulle få være med å prøve lagskyting. Lørdag kveld var det duket for mer sosialt, denne gangen med både quiz, grab the mic og egenorganiserte aktiviteter. “Ungdommen virker å storkose seg”, fortsetter Enya.  

 

Søndag var det duket for faglig innhold. Temaet for samlingen var Muligheter i idretten, hvor flere aspekter av norsk idrett ble løftet frem. Blant disse var tematikker trener- og dommerutdanning, Ianseo, arrangementsstab, muligheter i toppidretten og ung medbestemmelse. Ungdom er fremtiden av enhver bevegelse, vi må gi dem verktøyene de trenger for å møte morgendagens utfordringer. “For oss er det viktig at fremtiden av idrettsbevegelsen vet hva som finnes av muligheter,” fortsetter Odin. 

Gruppebilde etter workshops.
Foto: Adrian A. Rutledal

 

Mange av ungdommene var generelt fornøyde med helgen, både hva gjelder det faglige og det sosiale. Ikke minst ønskes det mer skyting og vi ser alltid etter forbedringspotensialer i våre arrangementer. Vi vil takke både Fana og Bergen bueskyttere for all hjelp under samlingen og det gode samarbeidet vi har hatt underveis til i arrangementet. “Vi ser for oss neste år å kunne holde samlingen på sentrale Østlandet med eksterne foredragsholdere, samtidig som vi ønsker å holde kostnadene nede,” avslutter Odin.  


Nytt hotell til Ungdomssamling i november

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

Det har vært utrolig stor pågang i forbindelse med Ungdomssamlingen i Trondheim 11.-13. november. Ungdomsutvalget har derfor sett seg nødt til å bytte hotell. Vi skal holde til på Quality Hotel Augustin. Dette er i nærheten av det forrige hotellet (Comfort Hotell Park).

Vi gleder oss veldig til å se dere alle på Quality Hotel Augustin i november