Uttakskrav Skive 2021

Postet av Norges Bueskytterforbund den 25. Jun 2020

Både Para-EM og Skive-EM ble avlyst i 2020, men er bestemt å avholdes på våren 2021. Disse mesterskapene inkluderer også kontinental kvoteturnering for Para-OL og OL. UK har i dialog med forbundet blitt enige om at tidligere rangering for de avlyste mesterskap strykes, og at kravene må oppnås på nytt i kommende periode for å være kvalifisert, og å bli rangert.

Skyttere må melde interesse for disse mesterskapene innen 31/12, samt hvorvidt man evt. er villig til å reise på egenfinansiering, til generalsekretæren: bue@bueskytterforbundet.no

European Para-Archery Championships + CQT for Tokyo Paralympic Games

Olbia (ITA) 30.april – 9.mai 2021

Krav skal oppnås 2 ganger f.o.m. 15.juni 2020 og senest 1.mars 2021

Krav:

Compound: 640

Visually Impaired: 210

European Archery Championships + Continental Quota Tournament for OG Tokyo 2021

Antalya (TUR) 31.mai – 6.juni 2021

I henhold til Tingvedtak har UK muligheten til å plukke ut enkelte stevner som egnede kvalifiseringsstevner, noe som vil samle flere av de aktuelle kandidatene og gi bedre sammenligningsgrunnlag. UK vil benytte seg av dette for uttak til EM skive 2021. For å bli vurdert må skyttere delta på minimum 2 av følgende 4 stevner, samt klare kravet på minst ett av disse. Rangering vil skje utfra helhetsvurdering av innsats i disse 4 stevnene, inkludert resultater i finaleskyting, vurdering av toppnivå vs. stabilitet, samt utvikling. UK vurderer også beste score opp mot plassering dette kunne gitt i kvalifiseringen under forrige EM, samt mulighet for lag i rangering mellom de ulike klassene.

Da EM også er kvoteturnering for OL, vil UK drøfte med Sportsutvalget og Styret hvorvidt enkelte unntak fra kravet kan være taktisk/strategisk nødvendig, dersom det er plass i enkelte klasser og dette eksempelvis bidrar til lag som kan være på nivå for kvoteplass.

Uttak gjøres ca. 25.mars

Kvalifiseringsstevner:

2020

2/8                  Camp Klepp (og landslagssamling) – 720-stevnet

2021 (vi kommer tilbake med endelig bekreftelse og datoer på de neste tre uttaksstevnene, men planen er at det blir som følger)

januar:            Krystallstevnet, Stavanger

februar:          Yrjar

20-21. mars:   Østlandet (vi vil høre med klubbene om det er noen som har mulighet og er villige til å arrangere 720-runde innendørs den helgen)

Krav:

Recurve Herrer: 650

Recurve Damer: 620

Compound Herrer: 690

Compound Damer: 665

World Youth Championships

(tid ikke satt pr i dag)

I henhold til Tingvedtak spesifiseres ikke krav for juniorer/kadett og uttak foretas i større grad på skjønn. Samtidig har Tinget fastsatt at vi må ha en høy kvalitet på utøverne som får representere Norge, og UK vil se på nivå i tilsvarende mesterskap som utgangspunkt for rangering. For å bli vurdert bør skyttere delta på minimum 1 av de samme stevnene som for senior-EM. Vi håper Ungdoms-VM blir på sensommeren neste år, og at også stevner våren 2021 da kan telle med i uttaket. UK vil sammen med landslagstrener for ungdom, se om det er noen stevner i 2021 som vil telle ekstra for rangeringen. Frist vil avhenge av VM-arrangør, men mest sannsynlig bli i begynnelsen av juni 2021.