UK informerer om uttakskrav til EM Inne 2021

Postet av Norges Bueskytterforbund den 25. Sep 2020

Koper (SLO) 17-22.feb 2021

Det er pr. dags dato ikke bestemt om det blir budsjett til å sende noen til EM-innendørs i februar 2021, og det er fortsatt noe usikkerhet rundt hvorvidt det blir arrangert nå med økt spredning av Covid-19 i deler av Europa. Budsjett vil først bli vedtatt av styret i slutten av oktober. Det gir knapp tid for skyttere å kvalifisere seg hvis vi venter til da. UK setter derfor opp krav nå, slik at skyttere som er interesserte har mulighet til å kvalifisere seg dersom det blir EM og blir budsjett til å sende skyttere dit.

Krav:

Compound Herrer 589

Compound Damer 580

Recurve Herrer 576

Recurve Damer 568

Normalt hadde UK ønsket å ha spesifiserte uttaksstevner også til innendørs-EM, men når vi ser på terminlisten slik den står nå, og med usikkerheten rundt deltakelse i EM, så vil vi ikke presse skyttere å reise landet rundt for å kvalifisere seg. Alle stevner på 18m/60 piler i terminlisten denne høsten (fra og med 20.09 2020) teller derfor med fram til fristen 9.desember, men kravet må oppnås to ganger.

NB! Skyttere må melde interesse for å bli vurdert til EM, samt om man er villig til å reise på egenfinansiering dersom man er kvalifisert, men ikke kommer med på forbundets budsjett, innen 20.november til bue@bueskytterforbundet.no

Ungdom: I henhold til Tingvedtatte retningslinjer spesifiseres ikke krav for juniorer og uttak foretas i større grad på skjønn. Samtidig har Tinget fastsatt at vi må ha en høy kvalitet på utøverne som får representere Norge, og UK vil se på nivå i tilsvarende mesterskap som utgangspunkt for rangering. For å bli vurdert bør skyttere delta på flere stevner og vise både stabilitet og høyt nivå. I forrige EM innendørs var det egne klasser for juniorer i compound og recurve, men ikke for kadett.