Lars Marius representerer Norge i World Games

Postet av Norges Bueskytterforbund den 7. Jul 2022

Søndag reiser Lars Marius Sørlie til Birmingham i USA for å representere Norge i World Games. Det blir det første av hele tre internasjonale mesterskap barebow-skytteren fra Kongsvinger bueskytterklubb skal delta på før sesongen er over.  

-Det blir intenst og veldig mange inntrykk, men jeg er heldig. Det som venter meg, med alt dette, det blir en eventyrsesong. Jeg får være med på de tre største mesterskapene i skogsskyting som man kan få være med på. Det er stort, sier bueskytteren. 

Søndag setter han seg på flyet til USA og Birmingham, i september går turen til Italia og VM i 3D, før Yankton i USA og VM i Felt står på planen i oktober. Mellom der har Lars Marius planer om både NM 3D og NM Felt. 

-Vi får se hva jeg rekker! 

Hentet plassen på EM Felt 

Det var under europamesterskapet i Felt i Kroatia i fjor at Lars Marius sikret Norge en kvoteplass i World Games. Den 13. og 14. juli møtes de 12 beste barebow-skytterne i verden i Birmingham, og uttakskomiteen tok ut Lars Marius til å representere Norge. 

At han har skutt så bra at plassene i mesterskapene er fortjent, liker Lars Marius dårlig å snakke om.  

-Jeg har tenkt at det nok var mange av toppskytterne som ikke var med i EM Felt på grunn av korona, og at det var derfor jeg tok plassen.  

Flere har minnet han på at han faktisk var blant de ti beste i Europa, og at plassen derfor er fortjent. 

-Jeg følte bare at jeg skjøt og gjorde jobben min, sier han ydmykt, men innrømmer at formen har vært god de siste par årene.  

Reiser ikke uten ambisjoner 

World Games er et 11 dagers multisportarrangement der verdenseliten fra over 100 land møtes til å konkurrere i mer enn 30 av de raskest voksende idrettene i verden. Hele 3600 utøvere totalt er ventet til Birmingham. Arrangementet organiseres med støtte fra Den internasjonale olympiske komité, og arrangeres hvert fjerde år etter de olympiske sommerleker.  

-Jeg tror ikke alle vet hvor stort World Games er egentlig. Det er et like stort arrangement som vinter-OL, og er det nærmeste man kommer et OL uten at det er et OL. Det kan være første og siste gangen jeg får mulighet til å være med på det, og jeg gleder meg veldig til opplevelsen, sier Lars Marius.  

Hva er ambisjonene dine? 

-Jeg kan jo ikke reise uten ambisjoner, men det er vanskelig å si hvor man skal legge lista. Det var flere av de som skal til World Games som jeg lå foran på resultatlista i fjor. Selv om det er fryktelig gode skyttere, vet man jo aldri. 

-Det føles som at det er verdenseliten, og så kommer lille meg. Flere sier til meg at jeg er blant dem, men jeg føler meg ikke der. Men man kan ikke legge seg på latsiden, man må være på hugget. 

Sammen med Lars Marius reiser Morten Bøe som lagleder. De ankommer Birmingham søndag kveld, den 10. juli, før det er hviledag den 11. Tirsdag 12. juli er det offisiell trening før det er kvalifiseringsrunder onsdag 13. og torsdag 14. Fredag 15. juli er det finaleskyting og lørdag går turen hjem igjen.  

For mer informasjon om arrangementet, se https://twg2022.com/