Nordisk Ungdomsmesterskap 2024

Postet av Norges Bueskytterforbund den 23. Mar 2024

Påmeldingen til NUM 2024 er nå åpen!

Ikke gå glipp av denne fantastiske muligheten til både å konkurrere mot skyttere fra andre land i norden, men også bli kjent med flere jevnaldrede skyttere i Norge! Du kan delta fra året du fyller 13 og til du er 20.

Sjekk infoen her:
https://www.bueskyting.no/next/p/73195/num

PÅMELDINGSFRIST 30. April.


Har du spørsmål ang NUM2024?
Ta kontakt med oss her:
ungdomsutvalgetbue@gmail.com 
Sommeruniversiaden i Chengdu 2021

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

Neste år arrangeres Sommeruniversiaden i Chengdu, Kina. Grunnet covid-19 har arrangementet blitt satt til 18.-29. august 2021, dog er datoene i infobrosjyren ikke oppdatert.

Dette er verdens største fleridrettsarrangement i 2021, og vil samle over 12 000 deltakere fra 120 nasjoner i 18 ulike idretter. Internasjonalt brukes dette systematisk som en del av en utviklingstrapp på veien mot OL, og det er ikke så rent få vi ser igjen noen år seinere på pallen i både VM og OL – hele 94 medaljører i London 2012 var tidligere Universiadedeltakere.

For norske utøvere vil dette være et naturlig satsningsmål dersom man ønsker en «dual career», og ønsker unik internasjonal erfaring på vei mot toppen. Vi vet at overgangen fra junior- til seniornivå er sårbar, der flere utøvere blir værende i et vakuum og mange derfor velger å fokusere på for eksempel studier fremfor toppidrett. Flere nasjoner hevder at ved å legge til rette for å kombinere nettopp toppidrett og studier, og ha arenaer for disse utøverne hvor de kan teste seg mot verdens beste, forebygges frafallet i en kritisk fase i utøverens karrierestige.

Påmelding

Norges studentidrettsforbund (NSI) står som ansvarlig forbund når det skal sendes en norsk tropp til Chengdu.Registrering av idretter skjer først 6 mnd før arrangementet, men vi ønsker allerede nå å kartlegge interessen blant særforbundene. Derfor ber vi alle som ønsker å delta melde interesse til ungdomsutvalgetbue@gmail.com.

Slik det er å forstå per nå, må en eventuell deltakelse betales 100% av den som ønsker å delta. 

Flere skoler hat stipendordninger for denne type aktivitet, så husk å sjekke med skole, klubb og kommune om det finnes stipend/støtte. Det er i tillegg lagt opp til både personlige og forbundssponsorer på konkurransetøy. For mer info sjekk informasjonsskrivet eller send mail til odin.sjotun@bueskyting.no

Chengdu kort oppsummert: 

Dato:

Deltakerberettiget: 

 • Norsk statsborger
 • Født 1996-2003
 • Student i 2021 eller avsluttet eksamen 2020

Vedlegg:
Universiaden 2023

Postet av Norges Bueskytterforbund den 9. Feb 2023

Er du student og ønsker å delta på verdens største studentidrettsarrangement?

Ta kontakt med Odin F. Sjøtun på odin.sjotun@bueskyting.no innen 01.03.2023 for mer informasjon.
Universiaden 2022; studentenes OL

Postet av Norges Bueskytterforbund den 26. Sep 2021

Vi ble i sommer informert om at Universiaden 2021 ble flyttet til 26.06 – 07.07 2022. Vi sikret oss 4 plasser til Universiaden, fordelt på 2 til kvinner og 2 til menn. 

Til Universiaden kan både recurve- og compoundskyttere stille, og jeg håper på stor interesse, dog gitt situasjonen. Slik det er i dag, må man reise på egenfinansiering. Det er per nå ikke en eksakt pris, men et anslag vil være rundt 650-700€ pluss reise, dette basert på tallmateriale oversendt av NSI. Selv om denne summen kan virke stor er det mange muligheter til å søke stipend og andre støtteordninger, både i kommune og fylkeskommune, men også fra eget universitet.

Vi ønsker med dette at alle som ønsker å reise og konkurrere i studentenes OL melder sin interesse til odin.sjotun@bueskyting.no innen 01.12.2021. 

Kort oppsummert:

 • Dato: 26.06 – 07.07 2022
 • Deltakerberettiget:
  1. Studentstatus og aldersgrense for 2021 blir gjeldende også for 2022:
   • Utøvere som tok en avsluttende eksamen i 2020 er godkjent for deltakelse.
   • Eldste utøver i Chengdu er født i 1997
  2. Utøvere som var klare for 2021 er kun kvalifisert for 2022 dersom de fortsatt satser på idretten sin og er innenfor en av våre (NSIs) sportslige kriterier for deltakelse.
 • Nettside

Skulle det være spørsmål er det bare å ta kontakt på e-post til odin.sjotun@bueskyting.no
Universiaden 2021, studentenes OL

Postet av Norges Bueskytterforbund den 24. Jan 2021

Vi har vært i kontakt med Studentidrettforbundet (NSI) og vi har sikret oss 4 plasser til Universiaden, fordelt på 2 til kvinner og 2 til menn, under forutsetningen at vi er kvalifisert. Dette er strålende nyheter for oss i bueskyttersporten. Vi håper med dette at det blir mulighet til å stille en tropp. 

Til Universiaden kan både recurve og compound skyttere stille, og jeg håper på stor interesse, dog gitt situasjonen. Slik det er i dag, må man reise på egenfinansiering. Det er per nå ikke en eksakt pris, men et anslag vil være rundt 650-700€ pluss reise, dette basert på tallmateriale oversendt av NSI. Selv om denne summen kan virke stor er det mange muligheter til å søke stipend og andre støtteordninger, både i kommune og fylkeskommune, men også fra eget universitet. 

Det er fremdeles stor usikkerhet om det blir mulig å gjennomføre arrangementet i slutten av august, men vi planlegger for at det avholdes som normalt.

Vi ønsker med dette at alle som ønsker å reise og konkurrere i studentenes OL melder sin interesse til odin.sjotun@bueskyting.no innen 01.03, slik at vi kan se på mulighetene til å sende en sterk norsk tropp.

Chengdu kort oppsummert: 

Dato:

Deltakerberettiget: 

 • Norsk statsborger
 • Født 1996-2003
 • Student i 2021 eller avsluttet eksamen 2020

Vedlegg: