Sportsjefen informerer – Nye ressurspersoner

Postet av Norges Bueskytterforbund den 8. Jul 2020

Sportsutvalget har gjort følgende endringer innen toppidrettssatsningen:

Vi har bedt Benjamin Backofen og Magne Nilsen om å definere recurvegruppe frem mot OL 2024.  Benjamin får ansvar for å videreutvikle denne gruppen.  Gruppen defineres snarest etter OL 2021.  Magne Nilsen får frem til dette tidspunktet bistand av Benjamin i styring og utvikling av ungdomslandslaget.  Frem til recurvegruppe OL2024 fastsettes, får Magne og Benjamin også ansvaret for å følge opp skyttere på recurvelandslaget som ikke er aktuelle for OL 2021. 

Vi har bedt Lars Erik Amundsen om han ønsker å ta ansvaret for en 3D gruppe/landslag (inkl. felt). 

Benjamin og Lars Erik vil heretter få status som landslagstrenere og vil komme inn under den samme praksisen med trenerstipend, som de andre landslagstrenere.   De nye grepene som gjøres nå vil påvirke fremtidig toppidrettsarbeid og det vil være en prosess fremover for å få integrert de nye ressursene.

Ønsker Å Gi Tilbake
Backofen reiste hele veien til Lausanne og World Archery sitt Excellence Centre, etter å ha blitt tildelt et trenerstipend fra Olympic Solidarity i fjor høst. Hvor han gjennomførte «The Continued Coaches Education» og innehar nå kunnskapene til World Archery Coach Lvl 3. Han er 26 år gammel, trener 1 kurs i 2014 og trener 2 i 2016.

– Nå som jeg er tilbake i Norge har jeg tatt et aktivt valg om å ønske å formidle det jeg har lært. Gjennom hele oppholdet tok jeg grundige notater, og har begynt å samle dem i flere moduler. Mitt personlige mål er å videreformidle alt jeg har lært, for jeg ser et enormt potensiale i Norge! Vi er allerede på rett spor på mye, og Norge fikk mye skryt mens jeg var der nede. Og jeg gleder meg til å jobbe tettere med Magne for å gjøre Norge klar for OL i 2024.

3D/Felt står meg nærmest
Amundsen ble kåret til Årets ildsjel i hjemme kommunen i 2019. Han skyter aktivt, og er utdannet trener 2 i forbundets trenerstige, ifjor høst var han også en av dem som reiste til Lausanne på egen regning for å gjennomføre World Archery Coach level 1.

-3D og felt skyting er det jeg absolutt brenner mest for. Jeg er utrolig ydmyk over at jeg nå får muligheten til å samle de skytterne jeg vet satser høyt, til å få en ennå sterkere lagfølelse. Jeg gleder meg til å kunne utvikle det norske landslaget og muligens bidra til at vi kan ta enda flere medaljer i de kommende mesterskapene.