Coachnow

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

Våre landslagstrenere har i lang tid hatt en utfordring med å opprettholde og ivareta en god kontakt med utøverne sine. Norge er et langstraktland og økonomien dessverre ikke god nok for å til enhver tid kunne møte med utøverne. 

I 2020 bestemte trenerteamet på landslaget seg for å prøve ut en digital løsning som kanskje kunne forenkle kommunikasjonen med utøverne. 

Coachnow ble tatt i bruk som coachingplatform. Tjenesten gjør det mulig for treneren å opprette et privat space mellom trener og utøver + f.eks utøverens lokale trener. Her kan utøver/trener laste opp videoer som landslagstreneren kan se, analysere, og kommentere på. Når man åpner en video i Coachnow, for å gjøre en analyse, vil man få samme verktøy som i f.eks Hudl Technique, OnForm, Coaches Eye eller andre. Forskjellen med disse appene er at man i Coachnow får en historikk, hvor hver video vil ha en egen kommentartråd, hvor trenerens analyser vises direkte i kommentarfeltet. Dette forenkler hele kommunikasjonsprosessen med utøveren. 

Verktøyet er blitt tatt svært godt i mot av utøverne hvor de sier det er flott å endelige kunne få prate med, og direkte kunne diskutere problemstillinger med landslagstreneren. Appens funksjonalitet gjør det også mulig å invitere de som måtte være relevante inn i utøverens space. Det være utøverens Mentaltrener, PT eller andre ressurspersoner for utøveren. 

Det er en veldig praktisk og lett tilgjengelig måte å få tilbakemeldinger på, og det at både jeg og du(Morten Bøe red.anm.) kan tegne på videoen og sende med kommentarer er helt supert. Da kan man hvor som helst og når som helst få coaching, så jeg er veldig fornøyd med appen!

Ylva Hjelle

Suksessen med Coachnow i løpet av 2021 har gjort at landslaget har valgt å fortsette å bruke tjenesten.