Oppdatering fra Sportsutvalget

Postet av Norges Bueskytterforbund den 14. Apr 2023

Vi har forsøkt å tilpasse planer for landslagsskyttere slik at alle kommer seg utenlands for internasjonal matching i år, i tillegg til mesterskapsdeltakelse for de som kvalifiserer seg til dette. For ungdommen krasjet dessverre European Youth Cup med eksamenstid for flere, men vi har nå klart å finne gode alternativ i tillegg til Youth Cup. Landslagstrener for ungdommen, Benjamin Backhofen, er fortsatt delvis sykmeldt og fungerer inntil videre ikke som trener. Han er en viktig ressurs som vi håper kommer tilbake som landslagstrener for ungdommen. I mellomtiden får de jevnlig god oppfølging av landslagstrener Morten Bøe, og sportssjef Henrik Stabell fungerer som lagleder ved internasjonal matching og samlinger.

Vi har også inngått en langsiktig avtale med mentaltrener Frank Wedde nå. Benjamin videreformidlet kontakt etter at flere skyttere hadde godt utbytte av et par samlinger med Frank Wedde for et par år siden. Vi ønsker å benytte oss av hans gode tilbud til vår ungdom og at det blir en kontinuerlig oppfølging over flere år.

Vi fikk på plass idrettsskadeforsikring for landslagsutøverne våre fra og med 1.januar i år. Dette har (dessverre) vist seg å være et viktig tilbud allerede, og tre av våre skyttere har tatt kontakt med Idrettens Skadetelefon de siste to månedene.

I tillegg til månedlig regional oppfølging fra Morten, så planlegger vi følgende samlinger, matchinger og mesterskapsdeltakelse (WC og VM/EM kun for UK-uttatte skyttere – skyttere utenfor landslag kan kvalifisere seg på lik linje med landslagsskytterne) i 2023. Morten ser samtidig på mulighet for en matching i Skandinavia for skiveskytterne (ungdom og senior):

Ungdomslandslaget:

22. april samling med mentaltrener (Østlandet)

12-14. mai Veronica’s Cup, Slovenia

5-11. juni European Youth Cup, Sveits

1-9. juli VM ungdom, Irland

26-30. juli Camp Klepp (også med mentaltrener)

August? Samling Sørmarka - Feltskyting

November: Kings of Archery, Nederland (innendørs)

Skive senior:

3-8. april European Grand Prix, England (kun World Cup-laget)

18-23. april World Cup Stage 1, Tyrkia

16-21. mai World Cup Stage 2, Shanghai (kun én skytter)

27-29. mai European Grand Prix 2, Kroatia

31. juli-6. august VM skive, Tyskland

15-20. august World Cup stage 4, Frankrike

Skogsskyting:

5-7. mai samling Lindome, Sverige for både Felt & 3D landslaget

3-4. juni uttaksstevne (nasjonal matching) Felt Oslo Open

20-21. mai nasjonal matching 3D Kongsvinger

August/september samling for både 3D & Felt för avreise EM

18.-23. september EM Felt, Italia

25-30. september EM 3D, Italia

Para:

14-20. august EM skive, Nederland