Norges Bueskytterforbund søker etter utviklingsansvarlig.

Postet av Norges Bueskytterforbund den 26. Jan 2023

Arbeidsgiver: Norges Bueskytterforbund

Stillingstittel: Utviklingsansvarlig

Søknadsfrist: 24. februar 2023 til bue@bueskytterforbundet.no

Ansettelsesform: 100 % stilling

Norges Bueskytterforbund er den høyeste myndighet på bueskyttersportens område i Norge, og er tilsluttet Norges Idrettsforbund, Olympiske og Paralympiske Komité (NIF). Forbundet har rundt 5000 medlemmer, der i overkant av 1500 er barn og unge, fordelt på 109 klubber i hele Norge.

Norges Bueskytterforbund representerer bueskyting innenfor grenene, skiveskyting og skogsskyting. Bueskyting er en inkluderende idrett hvor funksjonsfriske og paraskyttere er likestilt.

Stillingen som utviklingsansvarlig vil i hovedsak innebære:

  • Ha ansvaret for Norges Bueskytterforbunds klubbutvikling ved å oppsøke nye og gamle klubber og regioner samt drive aktiv støtte for å bidra til vekst i klubbenes aktiviteter
  • Ha ansvar for den eksisterende trenerløypen ved å videreutvikle og styrke forbundets trenerutdanning
  • Ha ansvar for rapportering av all kursvirksomhet og idrettsregistrering til NIF
  • Ha ansvar for NBF’s IT-plattform, hjemmeside, resultatdatabase og Ianseo
  • Ha ansvaret for å tilrettelegge for at forvaltningsordningen til NIF blir fulgt opp

For å lykkes i denne stillingen kreves:

  • Gjennomgå veilederutdanningen til NIF
  • Relevant utdanning på høyere nivå og arbeidserfaring
  • God økonomiforståelse, herunder budsjettering av kursvirksomhet
  • Personlig egnethet
  • Gode muntlige og skriftlige ferdigheter, norsk og engelsk

Vi ser etter en person som:

  • Tenker helhetlig og strategisk
  • Jobber systematisk og strukturert
  • Brenner for å utvikle andre
  • God på nettverksbygging
  • Idérik, fleksibel og løsningsorientert
  • Mestrer å ha mange oppgaver på en gang

Vi tilbyr deg:

  • Stilling i en spennende organisasjon
  • Varierte arbeidsdager med endel reisevirksomhet
  • Flexitid, da det må påregnes en del overtid i hektiske perioder samt helgearbeid
  • Lønn etter avtale
  • Kontorplass i et spennende arbeidsmiljø med andre særforbund

Stillingen rapporterer til NBF’s generalsekretær




Invitasjon til NM Inne 2023 – Sandefjord Bueskyttere

Postet av Norges Bueskytterforbund den 20. Jan 2023

Sandefjord Bueskyttere inviterer herved til NM Innendørs 2023.

Påmeldingsfristen er satt til 28.02.2023. Mer info og offisiell invitasjon finner du på denne siden.




Endre Vik Larsen slutter i Norges Bueskytterforbund

Postet av Norges Bueskytterforbund den 20. Jan 2023

Endre Vik Larsen har i dag selv sagt opp sin stilling som utviklingsansvarlig.

For Norges Bueskytterforbund er dette en meget trist beskjed, da Endre bidrar både faglig og personlig i bueskytingens utvikling.

Endre takker i sin oppsigelse for 5 fantastiske og lærerike år i bueskytingens tjeneste, men ønsker å utvikle seg i en annen retning.

Endres siste arbeidsdag som utviklingsansvarlig vil være 28. april 2023.

Som en konsekvens av dette vil en utlysning av stillingen komme i løpet av kort tid.




Morten Bøe – 4 måneder inn i jobben

Postet av Norges Bueskytterforbund den 16. Jan 2023

Skrevet av sportssjef Henrik Stabell

Klepp bueskyttere fikk støtte under fjoråret Ting for sitt forslag om at forbundet måtte ansette en landslagstrener som følger opp våre beste skyttere utover et par samlinger og mesterskap i året – besøke skytterne der de trener. Morten Bøe ble tilsatt i stillingen og startet opp 1. september 2022. Som sportssjef har jeg fått følge med på hvordan han har støttet skytterne disse første månedene, og jeg er ikke bare glad for at dette nå er på plass – jeg er svært imponert over hvordan Morten løser oppgaven! Dette er det viktig at resten av bueskytter-Norge også får vite mer om.

Fra dag én tok Morten kontakt med skytterne på landslagene og satte opp grupper basert på geografi – én gruppe i Trøndelag, én i Rogaland, én i Oslo-området, én i Tønsberg/Sandefjord, én i Møre/Romsdal, samt i Nord-Norge. I tillegg til en langholdssamling for alle skiveskytterne i Sandefjord, har Morten besøkt alle minst én gang pr måned. Nå som skogsskytingslandslaget er formelt på plass også, oppretter Morten nå to grupper til; én i Bergen og én i Solør/Kongsvinger. De øvrige skogsskytterne inkluderes i de eksisterende gruppene (Rogaland, Trøndelag).

Etter hvert besøk hos skytterne gir Morten en skriftlig tilbakemelding med oppfølgingsoppgaver. Eksempelvis som her en recurve-junior: «Jobbet godt med egne oppgaver. Fokuserer på plassering av lillefinger/hook for å sikre flat håndledd gjennom slippfasen. Fint trykk og jobber raskt og godt gjennom. Ser god stabilitet. Legge vekt på tidsbruk på kort og 18 m. Bør være tilnærmet identisk. Legge mål på Krystall fremover ifht pilmengde.»

Og til en compoundskytter: «Jobbe med release og hooken. Mest mulig naturlig posisjon på lillefinger som gjør at ring/langfinger blir med tidligere i jobbing. Forsøkte presse ned ATA til maks lengde som hjalp på papir. Både yoke og kabler ble kortet inn. Ellers jobbe med å holde hodet stille og finne fast referanse ifht streng/ankring. Jobber bra på trening.»

Jeg har snakket med noen av landslagsskytterne også og de er svært fornøyde med Morten og denne nye stillingen. Som én sa: «Det var gjevt å få plass på landslaget for et par år siden, men så ble det kun et par samlinger i året og kanskje et mesterskap hvis man kvalifiserte seg. Nå får vi god og tett oppfølging jevnlig, og det inspirerer.»

Jeg har også vært på samlinger og sett Morten i aksjon. For de av dere som kjenner ham, så vet dere at han er en rolig og varm person som ser potensialet i skyttere og jobber ut fra det. Vi inviterte med et par lovende talenter som ikke var på landslaget enda da det var langholdssamling i Sandefjord i slutten av november. Morten tok seg tid og observerte før han spurte en av disse ungdommene om de var interessert i å prøve en mulig justering på korthold. «Ja, gjerne!» var svaret. Morten skrøt først av hvor godt vedkommende skjøt og alt det positive, før han kom til en detalj han lurte på om vedkommende selv hadde sett/kjent og jobbet med, Ja, det var en kjent utfordring, men hadde ikke funnet ut av det! Morten demonstrerte og forklarte, ga tips om å løfte buen mer før oppdrag for å få skulder bedre på plass. Skytteren fikk nye impulser og en relativt enkel første oppgave å jobbe med. Nå, to måneder senere, har denne skytteren begynt å skyte på et betraktelig høyere nivå allerede, men det som jeg bet meg mest merke til var hvor godt Morten kommuniserte med en skytter han aldri tidligere har truffet – bygget videre på styrkene og hvor kjapt han også så forbedringspotensial, og hvordan han kun tok tak i én ting denne første gangen og gjorde oppgaven overkommelig og lett forståelig.

Så, til dere som stemte «Ja» på forslaget til Klepp under Tinget i fjor – takk! Dette vil garantert gi bueskytter-Norge bedre resultater på sikt, men også motivere skytterne til å satse og ofre mye for bueskytingen! Håpet må være at dette blir en 100% stilling snart! Morten er grundig, systematisk, og har en unik erfaring og kompetanse – ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Selv har han vært på toppnivå både i recurve og compound, og i compound har han VM-sølv individuelt fra 2005, samt gull i lag (2001), og har også to individuelle bronsemedaljer i VM. I senere tid har han trent mange av våre toppskyttere. Han vet med andre ord hva som kreves for å komme til topps og prestere i finalerundene i mesterskap!




Juniorserien desember

Postet av Norges Bueskytterforbund den 9. Jan 2023

Vi ønsker alle et godt nytt bueskytter-år, og vil informere om at Juniorserien er nå oppdatert med resultater til og med desember. Sjekk det ut her




Orientering vedr Ianseo, resultatdatabasen og oversikten over norske rekorder

Postet av Norges Bueskytterforbund den 2. Jan 2023

Skrevet av dommer og regelansvarlig Per Christian Stensgård

Gjennom store deler av de siste par tingperioder har vi hatt en del utfordringer og vanskeligheter med oppdatering og visning av korrekt informasjon i både Ianseo, resultatdatabasen og vårt rekord-register.

Årsaken til dette er sammensatt og forholdsvis uoversiktlig, samtidig som det jobbes mye med å få det hele på plass.

Vi ønsker derfor å orientere alle om hvorfor ting er som det er, litt om status, samt hva vi har i vente.

Ianseo

Først litt historie: Ianseo – et system som benyttes av World Archery – er satt opp basert på det internasjonale regelverket. Alle «lokale tilpassinger» gjøres på bestilling og tar tid å få på plass. De fleste personene bak Ianseo har denne jobben som fritidssyssel og gjør utvikling av programmet nærmest på dugnad. Det betyr at når et land (f.eks. Norge) trenger å få endret noe fordi landets kongress (les: Tinget) har besluttet noe, må det bestilles utført for å få det distribuert til alle som bruker løsningen – for det respektive landet. I motsatt fall kan den enkelte arrangør implementere/endre Ianseo selv, slik at det fungerer ihht de nye bestemmelsene, inntil oppdatering sendes ut fra sentralt hold.

De siste tingperiodene har det blitt besluttet en god del endringer i tingvedtakene (regelhefte B), noe som innebærer tilsvarende antall endringer i Ianseo.

Samtidig har man endret på ansvarsforholdet for Ianseo – noe som nok har vært med på å gjøre det hele enda mindre oversiktlig for de involverte parter;
Endringer har blitt bestilt utført i Ianseo slik at de samsvarer med våre nye vedtak, så har det vært behov for diskusjon rundt enkelte av disse mellom oss og Ianseo-mannskapet, for å forstå bedre hva endringene har medført av konsekvenser (det har vist seg at beslutninger som er gjort på Tinget har påvirket andre ting i regelverket, noe som ikke har blitt diskutert eller vurdert, og som det derfor må tas stilling til). I tillegg har man ikke alltid vært kjappe til å svare på alle henvendelser, hverken fra Italia eller Norge, noe som dessverre har påvirket alle som bruker løsningen og som venter på oppdateringer.

Men i høst ble alle endringer som var besluttet på Tinget 2020 samt 2022, og i løpet av de siste par tingperioder, gjennomgått og samlet, og sendt til Ianseo for innføring i «det Norske» Ianseo-oppsettet. Vi har blitt lovet at dette skulle bli gjennomgått nå i julen og klargjort for utsendelse/oppdatering kort tid etter.

Vi håper derfor vi nå snart kan se at Ianseo er oppdatert for bruk i Norge, slik at den enkelte arrangør ikke trenger å gjøre lokale tilpassinger slik at det fungerer ihht gjeldende regelverk.

Av ovenfornevnte årsaker har styret i NBF besluttet – i sak 45/22-24 – at regelverksendringer foretatt på Tinget, eller i tingperioden, ikke effektueres før endringene gjenspeiles i Ianseo

Resultatdatabasen og rekordoversikt

Målet med Resultatdatabasen er at den skal samle all relevant stevne- klubb- og skytterinformasjon og gjøre det enklere for arrangører, deltakere og administrasjon å få oversikt over det som har med konkurranser, poengsummer og utøveres statistikker å gjøre. Dette systemet er utviklet i Sverige, i utgangspunktet på bestilling av og for Svenska Bågskytteförbundet, men de siste par årene har vi i Norge også tatt bruk av dette systemet, og bidratt med midler for å få det tilpasset til de behovene vi har i Norge.

Resultatdatabasen er et system som benytter regelverket som Ianseo tar utgangspunkt i, men med lokale tilpassinger for Sverige og Norge. Og jo mer forskjell det er i Sverige og Norge, desto mer tilpassing må til for å få det til å fungere som ønsket.

En del av systemet har vi mulighet til å endre på selv, men er det behov for å justere på elementer som går mer direkte på selve systemet i seg selv, må vi kontakte systemeier. Og dette systemet driftes av noen få personer, og på lik linje som Ianseo, i privat regi. Man er derfor avhengig av tydelige instrukser og bestillinger på det man ønsker å få endret på.

Når vi startet å bruke Resultatdatabasen hadde vi en del tanker og ønsker til hva vi skulle bruke den til. Mye av dette har vi fått, men det gjenstår fortsatt noen ting. Det viser seg at det er vanskeligere å få det til å fungere som vi ønsker, enn det vi først ble forespeilet. Her tenker vi kanskje spesielt på rekordoversikt og automatisering av rekordhåndteringen. Dette er en tjeneste som i dag blir utført manuelt, og dette er noe vi ønsker å få systemet til å håndtere. Men siden vi bruker samme system som de bruker i Sverige, er det nødvendig å gjøre en del tilpassinger slik at systemet allikevel skiller på oss når det kommer til rekordkontroll. Det jobbes fortsatt med å få rekordhåndteringen automatisert.

Det jobbes også med å automatisere stevne- og dommerrapporter slik at dette fremover går enklere og kjappere. En test av dette slippes nå i romjulen, og skal sjekkes ut før den blir implementert og klar til alle.

Jeg håper dette hjelper dere alle til å bedre forstå noe av bakgrunnen for at endringer i våre systemer tar tid, samt noe av utfordringene vi står i.
Det handler ikke om at vi ikke gjør hva vi kan for å få oppdatert løsningene, men mer at vår og andres organisasjoner i stor grad baseres på at vi forstår hverandre, kommuniserer godt og, ikke minst, har tid til å få gjennomført alle endringer som kommer.