Mads, Håkon og Sander er på plass i VM i Berlin

Postet av Norges Bueskytterforbund den 31. Jul 2023

Mads Haugseth og Håkon Jenssen, begge fra Yrjar, samt Sander Berner Figved fra Klepp er på plass i VM i Berlin. Morten Bøe er med som lagleder.

Alle skyter compound, og mandag 31. juli er det offisiell trening før skytterne skal gjennom kvalifiseringsrunde tirsdag 1. august. 

Onsdag 2. august er det lag-elimineringer, før det er individuelle elimineringsrunder torsdag 3. august. Fredag 4. august er det lagfinaler, og lørdag 5. august er det klart for individuelle finaler for compoundskyttere. 

Vi ønsker skytterne lykke til!

Følg med på Facebook for oppdateringer, og Ianseo for resultater. 
Eva Thesen - nytt medlem i WA´s Constituion & Rules Commitee

Postet av Norges Bueskytterforbund den 28. Jul 2023

Under WA´s kongress i Berlin ble det gjennomført valg i mange posisjoner, både i Presidentskapet, Executive Board og i forskjellige komittéer.

Som tidligere nevnt har Eva sittet full tid i styret, og måtte nå forlate denne posisjonen. Hun var imidlertid nominert til en posisjon i komitéen for lover og regler (Constitution & Rules), en posisjon som var i konkurranse med andre høyt renommerte personer.

Gleden (og overraskelsen) var stor da det ble klart at det var en enstemmig beslutning, uten behov for omstemning, for at Eva skulle være én av tre nye medlemmer i denne gruppa de neste 4 årene.

Resultatene for valget, samt annen info fra kongressen finnes her: World Archery 55th Congress


Vi gratulerer Eva med plassen i denne sentrale og viktige kommittéen!2 Kommentarer

World Archery Congress 2023

Postet av Norges Bueskytterforbund den 27. Jul 2023

Onsdag 26. juli reiste President Steinar Risinggård og Visepresident Per Christian Stensgård til Berlin/Tyskland, hvor World Archery skal ha sin kongress (et internasjonalt bueskytterting), i forkant av verdensmesterskapet som skal holdes i byen neste uke.

Dette er en arena som gir mulighet for å danne nettverk med andre nasjoner, samt gjenoppta kontakt med «gamle kjente» som man kanskje ikke møter så ofte.

I WA Congress skal det velges representanter inn på forskjellige verv, og vår egen Eva Thesen, som har sittet i WA Executive Board I 12 år står denne gang på valg for å bli med i Constitution and Rules, da hun nå er ferdig i styret etter å ha sittet der så lenge man har anledning til.

Videre vil det bli foretatt en del endringer i regelverket, noe som også vil ha påvirkningskraft for oss i Norge.

Selve kongressen vil foregå torsdag og fredag, og reisen tilbake til Oslo er planlagt til førstkommende lørdag morgen. Så en tur med mulighet for å opptre som turister er det lite rom for denne gang.

Men, det blir spennende å se hva som kommer ut av møtet, og hvordan dette vil påvirke idretten vår på kort og lang sikt.