Første landslagssamling Skogsskyting

Postet av Norges Bueskytterforbund den 25. Apr 2022

ENDELIG! Enedelig skulle vi få treffes etter Corona og begynne oppkjøringen mot 3D og Felt sesongen 2022. Landslaget for 2022 i Skogen består av Terje»Gullbukken» Bakke, Jorunn Brandtzæg, Lars Berg, Atle Helland, Eddie Øyen, Eivind Lie, Torunn Tafjord Odden, Asle Morten Odden, Monicha Nergaard, Trond Hagerup, Hans Torlsett og Stein Anzjøn(kunne desverre ikke være med denne gangen av personlige årsaker). I tillegg var Lars Marius Sørlie invitert for å kunne trene Felt, da han allerede var uttatt til World Games i Juli, men Lars Marius var desverre skadet, samt att junioren Lars Martin Tømmerhoel også ble med fra juniorsiden.

Første samlingen var lagt til Gøteborg der vi har alle fasiliteter som man behøver for å drive en samling. Lindome BK eier sine egne lokaler samt mark, så med 16 baner innendørs, en egen feltbane samt utsatte 3D dyr kunne vi få gjøre det vi ville, nemlig å dra sesongen igang. Fokuset på en vårsamling er å sette spillereglene for sesongen, få skutt ute på dyr eller i felt, og samtidig kunne bidra med noen seminarer innenfor treningsplanering, mental trening samt hjelp med teknikk eller teknisk utstyr. Gøran Bjerendal, 4 ganger OL deltager og VM Gull vinner i Felt var med oss hele lørdagen, og innspill ble godt tatt imot fra sultne og lydhørde skyttere som vil bli bedre.

Samlingen startet fredag kveld med samtaler, forsatte hele lørdag med skyting og teknikk, og avsluttet søndag med finaletrening for lag der alle møtte alle.Vinner laget måtte bli kåret via stein/saks/papir da det viste seg att finalen endte uavgjort, noe som ble uppdaget i etterkant av den ansvalige dommeren som hadde gjort en regnefeil.

Det var mye latter, gode samtaler og en målbevisst gjeng som reiste hjem etter endt helg. Framover så kommer landslaget også å være med på stevene på Kvinnherad den 26 & 27/5, og vi kommer også dra til Danish Open første helgen i Juni for å få internasjonal matching. Det store målet i år er VM i 3D i Terni Italia den 5-11/9 samt VM i Felt i Oktober i USA.

En liten sak til slutt, landslaget i Skogen kommer til å følge samme prosedyrer for opptak som andre landslag fra  i år. Det vil si att eventuelle nye skyttere som vil inn på landslaget vil bli evaluert ETTER denne utendørssesongen, så søknader behøver IKKE sendes inn midt i sesong.

Ønsker alle en Toppen sesong, så synes vi på banen! J

Mats Inge Smørdal

Landslagstrener 3D/Felt