Coachnow

Postet av Norges Bueskytterforbund den 1. Mar 2023

Våre landslagstrenere har i lang tid hatt en utfordring med å opprettholde og ivareta en god kontakt med utøverne sine. Norge er et langstraktland og økonomien dessverre ikke god nok for å til enhver tid kunne møte med utøverne. 

I 2020 bestemte trenerteamet på landslaget seg for å prøve ut en digital løsning som kanskje kunne forenkle kommunikasjonen med utøverne. 

Coachnow ble tatt i bruk som coachingplatform. Tjenesten gjør det mulig for treneren å opprette et privat space mellom trener og utøver + f.eks utøverens lokale trener. Her kan utøver/trener laste opp videoer som landslagstreneren kan se, analysere, og kommentere på. Når man åpner en video i Coachnow, for å gjøre en analyse, vil man få samme verktøy som i f.eks Hudl Technique, OnForm, Coaches Eye eller andre. Forskjellen med disse appene er at man i Coachnow får en historikk, hvor hver video vil ha en egen kommentartråd, hvor trenerens analyser vises direkte i kommentarfeltet. Dette forenkler hele kommunikasjonsprosessen med utøveren. 

Verktøyet er blitt tatt svært godt i mot av utøverne hvor de sier det er flott å endelige kunne få prate med, og direkte kunne diskutere problemstillinger med landslagstreneren. Appens funksjonalitet gjør det også mulig å invitere de som måtte være relevante inn i utøverens space. Det være utøverens Mentaltrener, PT eller andre ressurspersoner for utøveren. 

Det er en veldig praktisk og lett tilgjengelig måte å få tilbakemeldinger på, og det at både jeg og du(Morten Bøe red.anm.) kan tegne på videoen og sende med kommentarer er helt supert. Da kan man hvor som helst og når som helst få coaching, så jeg er veldig fornøyd med appen!

Ylva Hjelle

Suksessen med Coachnow i løpet av 2021 har gjort at landslaget har valgt å fortsette å bruke tjenesten.Første landslagssamling Skogsskyting

Postet av Norges Bueskytterforbund den 25. Apr 2022

ENDELIG! Enedelig skulle vi få treffes etter Corona og begynne oppkjøringen mot 3D og Felt sesongen 2022. Landslaget for 2022 i Skogen består av Terje»Gullbukken» Bakke, Jorunn Brandtzæg, Lars Berg, Atle Helland, Eddie Øyen, Eivind Lie, Torunn Tafjord Odden, Asle Morten Odden, Monicha Nergaard, Trond Hagerup, Hans Torlsett og Stein Anzjøn(kunne desverre ikke være med denne gangen av personlige årsaker). I tillegg var Lars Marius Sørlie invitert for å kunne trene Felt, da han allerede var uttatt til World Games i Juli, men Lars Marius var desverre skadet, samt att junioren Lars Martin Tømmerhoel også ble med fra juniorsiden.

Første samlingen var lagt til Gøteborg der vi har alle fasiliteter som man behøver for å drive en samling. Lindome BK eier sine egne lokaler samt mark, så med 16 baner innendørs, en egen feltbane samt utsatte 3D dyr kunne vi få gjøre det vi ville, nemlig å dra sesongen igang. Fokuset på en vårsamling er å sette spillereglene for sesongen, få skutt ute på dyr eller i felt, og samtidig kunne bidra med noen seminarer innenfor treningsplanering, mental trening samt hjelp med teknikk eller teknisk utstyr. Gøran Bjerendal, 4 ganger OL deltager og VM Gull vinner i Felt var med oss hele lørdagen, og innspill ble godt tatt imot fra sultne og lydhørde skyttere som vil bli bedre.

Samlingen startet fredag kveld med samtaler, forsatte hele lørdag med skyting og teknikk, og avsluttet søndag med finaletrening for lag der alle møtte alle.Vinner laget måtte bli kåret via stein/saks/papir da det viste seg att finalen endte uavgjort, noe som ble uppdaget i etterkant av den ansvalige dommeren som hadde gjort en regnefeil.

Det var mye latter, gode samtaler og en målbevisst gjeng som reiste hjem etter endt helg. Framover så kommer landslaget også å være med på stevene på Kvinnherad den 26 & 27/5, og vi kommer også dra til Danish Open første helgen i Juni for å få internasjonal matching. Det store målet i år er VM i 3D i Terni Italia den 5-11/9 samt VM i Felt i Oktober i USA.

En liten sak til slutt, landslaget i Skogen kommer til å følge samme prosedyrer for opptak som andre landslag fra  i år. Det vil si att eventuelle nye skyttere som vil inn på landslaget vil bli evaluert ETTER denne utendørssesongen, så søknader behøver IKKE sendes inn midt i sesong.

Ønsker alle en Toppen sesong, så synes vi på banen! J

Mats Inge Smørdal

Landslagstrener 3D/Felt