Morten har gått fra jobb i fengsel til forbundet

Postet av Norges Bueskytterforbund den 22. Nov 2023

Tre måneder inn i jobben som utviklingsansvarlig i Bueskytterforbundet har Morten Sigvartsen klart for seg hva han ønsker å gjøre aller mest av. 

- Mitt fokus er å komme meg rundt i klubbene og være der det skjer. Jeg er nysgjerrig på å se hvordan de ulike klubbene gjør ting, og ta det med meg videre så vi kan lære av hverandre.  

- Nå skal jeg finne min måte å gjøre ting på, og lytte til de behovene klubbene har. Vi må bygge opp gode klubber etter koronaen.  

Morten har tatt litt av et skifte i arbeidslivet. Han kommer fra en 25 år lang karriere i Kriminalomsorgen.

- Er det noen likheter mellom den gamle og nye jobben? 

- Når du er innsatt, har du aktivitetsplikt. Så det å skulle aktivisere mennesker er likt. Du må være en god menneskekjenner når du jobber i et fengsel, du må være god til å lytte og å føre en dialog. Det tar jeg med meg videre.  

- Hvorfor et slikt skifte i karriere? 

- Jeg hadde veldig lyst til å jobbe med noe som er helt annerledes enn det jeg har gjort tidligere. Det er utrolig artig å jobbe med idrett, barn og ungdom, og dessuten er det et pluss å samtidig kunne jobbe med det som er hobbyen min. 

Morten Sigvartsen har holdt på med bueskyting siden 2015. 

 

Det var i 2015 at Morten ble introdusert for bueskyting. Det var hans eldste sønn som hadde lyst til å prøve sporten. 

- Da ble det som for mange andre voksne som starter med denne sporten. I stedet for å stå med henda i lomma så ville jeg prøve. Da fikk jeg en bue mellom henda og plutselig var jeg bitt av basillen.  

Åtte år senere er langbua alltid med i bilen, Morten har vært på landslaget i skogsskyting og representert Norge i 3D EM i Slovenia. Det er i skogen han trives aller best med bueskyting.  

Etter et lite opphold med bueskyting, mens han gjorde seg ferdig med håndballkarrieren, var Morten med og startet Sørumsand bueskyttere i 2017. 

- Du har vært en aktiv håndballspiller? 

- Det har jeg. Idretten har vært en stor del av livet mitt hele veien. Både som lek og moro og på toppnivå i håndballen. Man får mye igjen for det, særlig mange fine bekjentskaper. Det er først og fremst den sosiale biten jeg liker, som samhold på tvers av klubber. Det er like viktig som idretten og prestasjoner. Dette er jo akkurat det samme i bueskyting som i håndball. 

1.august tok han over roret som utviklingsansvarlig etter Endre Vik Larsen. Arbeidsplassen deler han nå med generalsekretær Jan Roger og trenerveileder Benjamin. 

- Så langt har det vært både moro og utfordrende, og ganske hektisk. Det er mye å lære, og ingen hvilejobb, men jeg trives veldig godt. Både Jan Roger og Benjamin har tatt meg godt imot, og Endre har vært en god sparringspartner og er alltid tilgjengelig for spørsmål. Det er fint.  

- Det tok ikke lang tid før jeg merket at det er mye man ikke vet om som blir gjort på forbundskontoret.  

Når Benjamin gir seg på slutten av året, er det Morten som skal følge opp trenerløypa videre. Morten skryter av den jobben som er lagt ned der, og gleder seg til etterutdanningen i skogsskyting som kommer.  

Framover blir det mange oppgaver. Morten må sjonglere besøk og reising, kursing av andre og seg selv, og kunsten å kunne si nei til noe.  

- Mest av alt blir det bare moro, sier han.  

- Hva er det mest overraskende med jobben som utviklingsansvarlig? 

- Jeg er overrasket over hvor mye som blir gjort som vi utenfor forbundet ikke vet noe om. Det er veldig mye, og det har vært en liten vekker.  

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.